Депутати хочуть в Ковелі хоспіс замість лікарні

0
4
Депутати хочуть в Ковелі хоспіс замість лікарні
Облрада взялася за реорганізацію залізничної лікарні і прийняла на баланс її майно.

Депутати Волинської облради бояться, що майно Ковельської залізничної лікарні можуть приватизувати, якщо рада не візьме майновий комплекс на баланс. Наразі зарплати працівникам платять з обласного бюджету. Залізничники, які прибули на сесію з плакатами, проти передачі майнового комплексу і проти реорганізації установи.

За словами голови облради Ігоря Палиці, один із варіантів майбутнього закладу - облаштувати у її стінах медучилище, поліклініку та хоспіс. Негайно треба ставити крапку й у питання власника майнового комплексу, яким має бути облрада.

"Ми до кінця року дофінансуємо їхні зарплати, а потім зявиться умнік в Укразлізниці, який првиватизує. Ми й так їх фінансуємо. Що ж поганого, що ми хочемо взяти собі на баланс? Там лікарні нема. Обладнання завозили давно. Її штучно висушули. Треба прийняти рішення, що там буде: частина медучилища, частина - поліклініка, частина - хоспіс"

Депутат Сергій Слабенко натомість відстоював позицію колективу: "Це найбільша проблема на Волині. Лікарня де-юре існує, а ви забираєте в них майно! Я хочу , щоб це питання обговорили, бо київляни не відмовляються з нами вести перемовини".

Підтримав Палицю голова облдержадміністрації Володимир Гунчик: "У Державному бюджеті 2016 року не передбачено фінансування цього закладу. Ніхто в 2017-му нам їх не поверне! Вчора з 29-ти хворих на стаціонарі під час перевірки було тільки 6. Лікарня лишилася сама, бо ми даємо тільки гроші, а не можемо управляти. Прошу підтримати пропозицію про прийняття майна на баланас, і зняти пропозицію про створення поліклініки".

Зрештою, рада проголосувала за прийняття на баланс майна закладу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні