«Волиньприродоресурс» видобуватиме торф, газ, нафту і мідну руду

0
0
«Волиньприродоресурс» видобуватиме торф, газ, нафту і мідну руду
Волинські депутати дозволили комунальному підприємству «Волиньприродоресурс» видобувати торф, мідну руду та нафту, але відмовили ПАТ «Укргазвидобування».

Про це стало відомо у четвер, 14 липня, під час сесії Волинської обласної ради.

Депутати без обговорення підтримали кілька проектів рішень, які передбачають надання надр у користування КП «Волиньприродоресурс».

Зокрема, підприємство тепер може видобувати торф на таких родовищах: Стобихівське Камінь-Каширського району загальною площею 1895 гектарів, «Велике болото» Маневицького району загальною площею 3576 гектарів, «Велике багно» Маневицького району загальною площею 1047 гектарів та «Коза-Березина» Маневицького району загальною площею 1260 гектарів.

Також підприємство тепер має право на геологічне вивчення, дослідно-промислову та промислову розробку рудопрояву міді на ділянці «Жиричі», розташованій у Ратнівському районі, загальною
площею 31,4 км2.

Окрім цього, «Волиньприродоресурс» дозволили розробити родовища для подальшого видобування нафти, газу на Семеринської площі, розташованої на території Локачинського, Рожищенського та Луцького районів, загальною площею 71,3 км2, Вічинсько-Доросинської площі, розташованої на території Ковельського та Рожищенського районів (142,7 км2) та Літинсько-Озерянської площі, розташованої на території Ковельського та Турійського районів (195,7 км2).

Водночас депутати відмовились надавати надра у користування ПАТ «Укргазвидобування» на Вічинсько-Доросинській, Семеринській та Літинсько-Озерянській площах. Зауважимо, що підприємство вже неодноразово зверталось до обласної ради з проханням надати дозвіл на геологічне вивчення нафтоносних надр, дослідно-промислову розробку родовищ та видобування нафти, газу, однак щоразу отримувало відмову.

Під час розгляду цих питань голова фракції «Самопоміч» Михайло Імберовський запропонував колегам надати слово представникам «Укргазвидобування». Втім, голова ради Ігор Палиця заявив, що думка представників цього підприємства нікого не цікавить.

Зрештою, «Укргазвидобування» вкотре отримало відмову.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні