Які серйозні хвороби ховаються за «просто поганим настроєм»

0
4
Які серйозні хвороби ховаються за «просто поганим настроєм»
Поганий настрій буває навіть у найжиттєрадісніших і найпозитивніших людей. Причин тому, може бути багато. Іноді це проста нестача вітамінів або сонця. Але медики називають і серйозні захворювання, які маскуються під поганим настроєм, пише СhangeUA.

Якщо у вас часто пригнічений стан без видимої на те причини, або ж просто так дратують навколишні, то проблема може бути абсолютно не в поганому характері.

Хвороби щитовидної залози

Гормони щитовидки контролюють всі процеси організму і будь-який збій у роботі щитовидної залози може викликати проблеми з увагою, тривожність, нервозність або пригніченість. Щоб перевірити свій стан, необхідно звернутися до ендокринолога і здати аналіз на гормони. Можливо, для того, щоб поправити настрій, достатньо буде пропити курс необхідних препаратів.

Діабет

Порушення балансу глюкози в крові може привести до недостатнього вироблення хімічних речовин, які так необхідні організму. Наприклад, недолік серотоніну викликає дратівливість, агресію, тривожність і навіть панічні атаки. Рівень цукру обов'язково потрібно тримати під контролем, і, якщо ваше роздратування проявляється дуже часто і без істотних причин - негайно звертайтеся до лікаря, щоб пройти обстеження на діабет.

Хронічні болі

Гарний настрій надовго не втримається, якщо людину турбують хронічні болі незрозумілого походження. Навіть препарати, які їх знімають, не можуть дати довгострокового ефекту. Різкі перепади настрою і дратівливість - часто бувають побічним ефектом болезаспокійливих препаратів.

Депресія

Пригнічений стан, постійне відчуття невдоволення собою і світом, відчуття безсилля та інші прояви поганого настрою часто бувають у людей, які страждають тривожними розладами, біполярним розладом, депресією, посттравматичним розладом. До поганого настрою часто додаються різкі емоційні перепади і підвищена агресивність.

Нестача вітаміну D

Якщо ви працюєте вдома і рідко виходите на вулицю і при цьому ваш організм відчуває нестачу сонячного світла, то це призводить до дефіциту вітаміну D. Порушення сну свідчить про порушення циркадних ритмів, а погіршує ситуацію депресивний стан? Потрібно перевірити організм на дефіцит вітаміну D.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні