Про які хвороби свідчать темні кола під очима

0
-1
Про які хвороби свідчать темні кола під очима
Якщо у вас регулярно з'являються темні кола під очима і до того ж втрачає здоровий колір (стає сірішою) шкіра - це серйозний привід щоб звернутися до лікаря.

Про це пише GreenPost.

За словами імунолога Ксенії Бочарової, темні кола або синці під очима можуть свідчити не тільки про недосипання чи вживання алкоголю напередодні. Це можуть бути симптоми серйозних проблем зі здоров'ям.

"Вітання передають" печінка та нирки

Темні кола під очима, за словами медика, найчастіше сигналізують про проблеми з печінкою або нирками. На це можуть вказувати і додаткові ознаки: якщо здає печінка - шкіра набуває жовтого відтінку, а якщо нирки - то до вечора набрякають ноги і руки. Звісно ж, за точним діагнозом варто звертатись до фахівця.

Також причиною появи темних кіл під очима може стати гіпоксія - кисневе голодування тканин організму. До цього найчастіше призводить брак життєво важливих мікроелементів, зокрема заліза або селену. "Синяки" під очима серед іншого можуть вказувати на проблеми серцево-судинної та дихальної систем.

Хвилюватися немає причин. Коли?

Ксенія Бочарова відзначає також, що інколи темні кола не є ознакою розвитку небезпечних хвороб. На її думку, на зміни зовнішності впливає вік і несприятлива екологія. До того ж, чим старша людина, тим тоншою стає шкіра під очима. Через це вона й темнішає.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ


Чому двоїться в очах Чому двоїться в очах
13 вересня, 2023, 20:27
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні