--> На Волині працівниця «Ощадбанку» накрала 400 тисяч у клієнтів. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині працівниця «Ощадбанку» накрала 400 тисяч у клієнтів. ФОТО

3
-5
На Волині працівниця «Ощадбанку» накрала 400 тисяч у клієнтів. ФОТО
У Володимирі-Волинському працівниця «Ощадбанку» пів року викрадала гроші у клієнтів. Їй винесли вирок.

Про це «Волинь24» дізнались з вироку Володимир-Волинського міського суду.

Згідно вироку, жінку засудили до п’яти років позбавлення волі, але встановили 2,5 роки іспитового терміну. Також крадійка повинна повернути привласнені кошти у розмірі 310 тисяч.

Вирок виніс суддя Андрій Каліщук 19-го квітня 2021 року.

Жінка, яку звати Анна Вовк працювала у володимир-волинському відділенні «Ощадбанку» з березня 18-го року. Волинянка почала працювати в одному з володимир-волинських відділень «Ощадбанку» у березні 2018-го. Вона обіймала посаду провідної економістки сектору мікро-, малого та середнього бізнесу, завдяки чому, мала доступ до даних клієнтів.

Як привласнювались чужі кошти

Вперше Анна Вовк створила фальшиве платіжне доручення 3-го жовтня 2019.Таким чином з рахунку одного з клієнтів перевела 22 370 гривень на інший, доступ до якого мала лише вона. Того ж дня жінка зняла 2 850 гривень готівки. Наступного дня економістка повторила операцію і зняла з рахунку того ж клієнта ще 12 630 гривень, цього разу обготівкувавши майже всю суму.

Через півтора місяця, 20-го листопада, крадійка, вочевидь, вирішила перестрахуватись і створила новий рахунок на чуже ім’я. Умовний власник, як йдеться у матеріалах справи, про це не знав. Надалі гроші Анна Вовк перераховувала саме на цю нову картку.
Ще двічі вона зняла гроші з рахунку все того ж клієнта — 22 тисячі за один раз та ще 252 гривні 55 копійок за другий.

Згодом порушниця перейшла на інших клієнтів. І відтоді вона привласнила кошти п’яти окремих підприємців, профспілки центру поштового зв’язку, профспілки Володимир-Волинського педагогічного коледжу, ТзОВ «Казка» і приватного підприємства «Володимир-Волинська заготконтора». Сума вкрадених з жовтня 2019 по травень 2020 грошей становить 447 тисяч 752 гривні 55 копійок.

Як викрили порушницю

Через деякий час про злочини стало відомо. У жовтні 2020-го 28-річну шахрайку оголосили у розшук. Затримали її через 2 місяці, аж у січні 2021-го на пропускному пункті «Ягодин», коли вона поверталася з-за кордону рейсовим автобусом. Як стало відомо, весь цей час жінка перебувала у Польщі.

До суду Анна Вовк знаходилась під домашнім арештом і встигла повернути в «Ощадбанк» 30 000 гривень, наразі вона має відшкодувати ще 280 100 гривень заявлених за цивільним позовом. Також злочинниці встановили два роки і шість місяців іспитового терміну. Якщо впродовж цього часу вона не вчинить нового злочину, то покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з позбавленням права займати матеріально-відповідальні посади на три роки не застосують.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
в тюрму мавпу!
Відповісти
чому не пишете, як Ощадбанк ох.єл, деручи за оплату комунпослуг ?..
Відповісти
А мордіка яка!!! За ніч не обсереш...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні