В Україні набирає обертів нова шахрайська афера

1
-4
В Україні набирає обертів нова шахрайська афера
В Україні шахраї вигадали нову схему: гроші виманюють за допомогою псевдобанківського мобільного додатка.

У поле зору шахраїв потрапив Володимир Корнієнко. Як він розповів, йому надійшов дзвінок нібито з банку, де він клієнт. Повідомили, мовляв, його дані потрапили в Мережу, а банківською карткою намагаються скористатися.

Псевдопрацівник банку запропонував перевипустити карту онлайн, потім встановити мобільний додаток, щоб підв'язати картку до телефона і відстежувати кожну операцію. Володимир підключився до додатка, натиснувши "підтвердити" - так у шахраїв з'явився віддалений доступ до всього, що було в телефоні чоловіка.

Через деякий час Володимир вирішив ще раз зателефонувати в банк, запитавши, де може отримати оформлену картку, але вже справжні працівники банку не зрозуміли, про що взагалі йде мова, пише internetua.

Як виявилося, шахраї з рахунків чоловіка вкрали 116 тисяч гривень, значна частина з яких - кредитні кошти. Поліція прийняла заяву потерпілого від шахрайства, але повернення грошей гарантувати не стала.

Експерти радять відразу ж зупиняти шахраїв в подібних випадках. Наприклад, сказати: "Спасибі, я зараз сам передзвоню". Після цього передзвонити за номером банку на зворотному боці картки і уточнити, чи справді банк здійснював дзвінок.

А зі скачуванням додатків бути обережним.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Многие из нас перестали смотреть TV, так как интернет источники дают намного больше правдивой информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время основная часть СМИ подает неправдивую информацию, поэтому приходится перебирать очень аккуратно . В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 качественных источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам отбирать только качестенные новостные источники СМИ чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал Важную новость, которая относится к каждому из нас: https://sylnaukraina.com.ua/
https://sylnaukraina.com.ua/vidpochynok/novyj-rik/yak-zustrichati-ta-svyatkuvati-novij-rik-2017.html
https://sylnaukraina.com.ua/novini/stroki-prizovu-do-armi%d1%97-v-2017-roci.html
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/prozhitkovij-minimum-z-1-listopada-2018-roku.html
https://sylnaukraina.com.ua/vidpochynok/religiyni-svyata/religinij-kalendar-na-listopad-2018-roku-v-ukra%d1%97ni.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні