5 порад щоб побороти весняну депресію

1
-2
5 порад щоб побороти весняну депресію
Низка людей схильна до депресії та підвищеної тривожності саме навесні. Статистика показує, що кількість самогубць зростає у весняний період.

Про це повідомляє Gateway Counseling.

Чому так трапляється

Люди, що стараються побороти сезонну депресію продовжують відновлюватись від зимової хандри. Багатьом здається, що закликаючи людину бути соціально-активним та веселим, вона відразу забуде про депресію. Це далеко не так. Такі підбадьорювання навпаки стимулюють викликання наростаючої депресії.

Що радять робити

Зрозумійте, що ви не самі
Любіть себе, знайте, що найближчі люди завжди на Вашій стороні і завжди готові прийти на допомогу. Також можна шукати людей, у яких така ж проблема, з ними буде легко та цікаво, адже вони розуміють, що таке депресія.

Здоровий сон
Людина, яка страждає депресією повинна спати не менше 8 годин. Низка досліджень показує, що депресивний стан напряму пов'язаний з поганим сном. Не потрібно недооцінювати власний організм.

Піклуйтеся про себе
Згадайте про свої інтереси, хобі, гуляйте з друзями та приділяйте час собі. Заведіть собі блокнот, де будете записувати усі важливі для Вас ритуали. Памятайте, що Ви для себе – найдорожчий скарб.

Не залишайтесь самі
Найгірше, що Ви можете зробити під час депресії – це закритись у собі. Активно проведений час та спілкування з близькими чудово впливає на внутрішній стан. Не залишайтесь сам на сам зі своєю проблемою.

Не соромтесь звертатись до спеціалістів
Важливе зауваження, шукайте психолога, який спеціалізується саме на сезонних афективних розладах.

Депресія – це далеко не жарт, а небезпечний для організму стан. Цей розлад неможливо вилікувати самостійно, тому – звернення до лікаря буде найкращим рішенням.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Завести на весну добру бабу
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні