Учені навчились визначати депресію по очах

0
1
Учені навчились визначати депресію по очах
Німецькі вчені провели дослідження, в ході якого був знайдений взаємозв'язок між шириною зіниць і депресією. Про роботу фахівців з Інституту психіатрії Макса Планка йдеться в статті, опублікованій в виданні Medical Xpress, повідомляє Курс України.

Як наголошується, в ході експерименту добровольців помістили в апарат МРТ. Одночасно з цим вчені зіграли з ними в азартну гру. Спеціальна установка робила 250 знімків зіниць за секунду, тобто набагато частіше, ніж людина здатна моргати.

У результаті в здорових людей очікування грошового виграшу викликало розширення зіниць. Те ж саме відбувалося з людьми, які страждали від депресії, однак їхня реакція була менш вираженою. При цьому, чим важчими були симптоми захворювання, тим менше розширювалися зіниці, інакше кажучи, навіть при позитивному очікуванні нервова система людей, які страждають депресією, активізувалася не так інтенсивно.

За словами вчених, результати дослідження в майбутньому допоможуть лікарям ставити діагноз «депресія», виходячи не тільки з заяв пацієнтів, а й об'єктивного біологічного виміру. Експеримент також може привести до перегляду розподілу психічних захворювань на різновиди.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні