Як батьки шкодять своїм дітям: перелік небезпечних дій

0
-7
Як батьки шкодять своїм дітям: перелік небезпечних дій
Батьки не завжди можуть збагнути, що діти наслідують усі їхні дії та слова, особливо негативні. Необхідно розуміти, що погані звички мами і тата залишають негативний слід у житті дитини.

Про це повідомляє Child Develop.

Матеріальна нагорода, задобрювання подарунками

Вагома частина батьків маніпулює дітьми, обіцяє подарунки, купує щось смачненьке, водить у кіно/розважальні центри/атракціони, для мотивації краще навчатись або поводитись. Нажаль, діти дуже швидко звикають до такої моделі поведінки. Як результат, гарна поведінка та хороші оцінки асоціюються з винагородою і кожного разу вона буде поводитись подібним чином.

У іншому разі, дитина втрачає мотивацію та бажання досягати успіху у будь-чому. Для того, щоб цього не сталось – шукайте інші методи заохочення.

Ігнорування думки дитини

Не рідко тато з мамою впевнені, що тільки вони знають, як жити їхнім батькам. Вони ігнорують думку дитини та не вірять у її прагнення. Таке відношення призводить до дитячого розчарування, діти перестають радитись з батьками і діють на власний розсуд. Також гіперопіка призводить до невпевненості в собі та проблем у соціумі.

Якщо не звертати уваги на рішення дитини, вона буде робити все на перекір. Єдине, що у даній ситуації можна зробити – спробувати домовитись.

Гіперопіка

Часто батьки занадто опікаються над дітьми. В результаті, навіть у дорослому віці, діти мають проблеми з елементарними навичками і їм потрібна присутність когось з батьків.

Мама та тато мають усвідомити, що рано чи пізно їхнє дитя житиме окремо і боротися з реаліями життя прийдеться самотужки. Кожна перешкода робить дитину сильнішою та самостійною.

Тут батькам необхідно знати міру. Відмова від гіперопіки – це не ігнорування дитини, просто давайте дитині впоратись з проблемою самостійно. Варто дозволити дитині самій упоратися з ситуацією. Завдання батьків – спостерігати за дитиною та направляти її дії у правильне русло.

Надмірне оберігання дитини

Ризики, які є виправдані роблять дитину стійкою до стресу. Психологи вважають, що дітям надзвичайно важливо ризикувати і постійно виходити з зони комфорту.

Дитяча психіка ще не надто вразлива для емоційних перевантажень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні