Ваші улюблені сигарети можуть зникнути

0
-5
Ваші улюблені сигарети можуть зникнути
Верховна Рада зареєструвала законопроєкт, про заборону на продаж сигарет в Україні зі смаками, запахами і добавками. Також планують змінити вміст смоли в сигаретах та антирекламу на упаковках.

На ціну такі зміни ніяк не вплинуть.

Про це розповів Дмитро Купира, фахівець громадської організації «Життя» в коментарі OBOZREVATEL .

За словами фахівця, цей документ перш за все стосується громадського здоров'я, а не ціни та якості сигарет.

«У нас на ринку поширені ароматизовані сигарети – фруктові, ментолові тощо. За дослідженнями, які проводилися в США, 80% дітей уперше пробують курити саме ароматизовані сигарети, адже вони приємніші на смак. Така заборона діє у всіх країнах ЄС без винятку.

І Україна, підписавши угоду про Асоціацію з ЄС, взяла зобов'язання забезпечити рівень захисту здоров'я своїх громадян на такому ж рівні. Немає підстав вважати, що буде виникати контрабанда. Адже залежність наступає не від ароматизованої сигарети, а від нікотину. Пересічний споживач розуміє, що йому легше піти в магазин купити, ніж шукати в незрозумілих торговців за незрозумілу ціну» , – поділився Купира.

Читайте також: У центрі Луцька чоловік виламав двері магазину: хотів викрасти сигарети

Крім заборони сигарет зі смаками, у законопроекті йдеться про:

заборону сигарет, в яких показники вмісту не перевищуватимуть встановлену норму: нікотину – 1,0 мг, смоли – 10 мг, монооксиду вуглецю – 10 мг;

на всіх тютюнових виробах мають бути медичні попередження з картинками.

"Багатьох виробників та імпортерів законопроєкт взагалі не зачепить. Він, можливо, зачепить невелику частину. Але це не вплине на їх ціну. Тому що виробництво тютюнових виробів – це високотехнологічний процес, їх виробляють мільярдами.

Вміст нікотину регулюється в ручному режимі, це не стосується вирощування. Тому внесення технологічних змін одноразово на десятки мільярдів випущених сигарет не може вплинути на ціну", – додав Купира.

На сьогоднішній день антиреклама в Україні становить 50% площі на пачці сигарет, натомість планується розміщення на 65% площі. Також, з обох сторін пропонують розміщувати картинки, так як вони мають кращий ефект на споживача.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні