--> Сигарети дуже сильно подорожчають: скільки буде коштувати пачка | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Сигарети дуже сильно подорожчають: скільки буде коштувати пачка

3
5
Сигарети дуже сильно подорожчають: скільки буде коштувати пачка
В Україні подорожчають сигарети, вже в 2021 році пачка преміум-класу виросте в ціні ще на 12 грн, а до 2024 року вони можуть коштувати більше 100 грн. Про це інформують Надзвичайні Новини.

В Україні, за даними статистики, сигарети з фільтром місцевого виробництва коштують в середньому 41,5 грн, медіум-клас - 48,9 грн, а преміум - 54,7 грн за пачку. Такими темпами, з урахуванням підвищення акцизів, дешеві українські сигарети в грудні 2021-го подорожчають на 7,9 грн, середньої якості - на 8,9 грн, а преміум - на 12 грн.

Акцизи будуть рости до 2025 року, поки не досягнуть 90 євро за тисячу сигарет. Таке рішення передбачено вимогою Директиви 2011/64/ЄС. Україна взяла на себе зобов'язання її виконати.

В Україні кожного місяця пачка сигарет преміум-класу дорожчає приблизно на 80 копійок. Наприклад, ще в грудні преміум-сигарети обходилися в 45 грн за пачку, а у вересні 2020 коштували вже 54,7 грн.

"Ми дали пропозиції не тільки на збільшення витрат на охорону здоров'я, а й підказали, де ці витрати знайти: в рази підвищити вартість сигарет і міцного алкоголю. Ми вважаємо, що сигарети повинні коштувати і 200 гривень. В цьому нічого поганого немає. Я не думаю , що люди на Майдані протестуватимуть проти сигарет за 200 грн. Це не хліб", - заявив глава комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування Михайло Радуцький.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А долар буде по 60 грн.
Відповісти
Давно пора підняти акциз на цигарки
Відповісти
Ціни ростуть на все і Майдан за це теж не стояв.Де вакцинація європейськими вакцинами? Чому ми на останньому місці за темпами вакцинації???
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні