--> В Україні можуть збільшити вартість електроенергії | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні можуть збільшити вартість електроенергії

2
0
В Україні можуть збільшити вартість електроенергії
Попри важкий фінансовий стан бюджету України, “Енергоатом” квапиться виконати доручення Президента Володимира Зеленського із добудови Хмельницької АЕС. Вартість проекту – 73 млрд грн, гроші збираються шукати у “гаманцях” українців – за рахунок збільшення вартості електроенергії на 40%.

Інформує Finance ua.

Головним вигодонабувачем, схоже, стане навіть не Україна – бо й так профіцит електроенергії у країні, а російський Газпром. Саме з “газпромівською” компанією Skoda JS анонсував співробітництво керівник “Енергоатому” Петро Котін.

Сьогодні там додали, що вже завершили підготовчий етап проекту: створили робочу групу, оцінили технічний стан підйомних кранів, створили штаб будівництва, отримали висновок про стан майбутнього будівельного майданчика, склали акт обстеження обладнання, яке зберігається на складах ХАЕС та може бути використано при добудові енергоблоків.

Все це, кажуть в “Енергоатомі”, роблять на виконання указу Президента “Про невідкладні заходи щодо стабілізації ситуації в енергетичній сфері та подальшого розвитку ядерної енергетики” у частині добудови енергоблоків №3 та №4 ХАЕС. Додамо, що документ датований 22 вересня 2020 року.

“Очікуємо, що до кінця листопада Міністерство екології затвердить звіт з оцінки впливу на довкілля будівництва енергоблоків №3,4 Хмельницької АЕС. Сподіваюсь, що після цього проект закону України “Про розміщення, проектування та будівництво енергоблоків №3,4 ХАЕС” буде швидко опрацьований Кабміном та спрямований до Верховної Ради, яка прийме його до кінця року”, – коментує т.в.о. президента НАЕК “Енергоатом” Петро Котін.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Чи дочекаємось рішучого «Ні!» від волинських нардепів. Чи вони - як Рабіновіч - можуть тільки в телевізорі мудро язиком плескати?
Відповісти
Кому війна, а кому мама рідна.
Так хто тепер на крові заробляє, хто з піною на губах звинувачував інших в заробляні на крові, і в співпраці з окупантами?!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні