--> Президент виконав вимогу чоловіка, який захопив автобус із людьми в Луцьку. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Президент виконав вимогу чоловіка, який захопив автобус із людьми в Луцьку. ВІДЕО

1
6
Президент виконав вимогу чоловіка, який захопив автобус із людьми в Луцьку. ВІДЕО
Президент України Володимир Зеленський виконав вимогу Максима Кривоша, який захопив автобус із заручниками у Луцьку.

Глава держави записав і опублікував у фейсбуці відео, у якому порекомендував переглянути фільм "Земляни".

Додамо, що Президент поговорив із злочинцем, який захопив заручників у рейсовому автобусі в Луцьку. Після розмови Кривош випустив із автобуса бабусю, вагітну жінку та дитину.



Нагадаємо, вранці у вівторок, 21 липня, на Театральному майдані в Луцьку озброєний чоловік (уроджененць села Гай, Оренбургської області Російської Федерації) захопив автобус із 20-ма пасажирами.

Автобус їхав з села Краснилівка Камінь-Каширського району, на «Луцькій автостанції №1» на цей рейс купили квитки двоє людей. Далі, автобус рушав до міста Берестечко, Горохівського району, по дорозі мав заїхати на «Луцьку автостанцію №2», що на вулиці Львівській, а опинився на Театральному майдані міста з заручниками.

Свої вимоги чоловік, який захопив автобус з людьми, опублікував у Твіттері.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Що вимагає терорист, який захопив автобус у центрі Луцька

Поліція відразу перекрила рух проспектом Волі, вулицею Винниченка та Богдана Хмельницького.

Як розповіли в коментарі інтернет-виданню «Волинь24» поліцейські, інформація про те, що ситуація – це звичне навчання не відповідає дійсності. Більше того, терорист стріляв у поліцію, а 20 пасажирів, які є в транспорті, він прикував до сидінь наручниками. Відомо, що раніше він відсидів за ґратами за важкі злочини. Відбув покарання у виді позбавлення волі терміном на 10 років у виправних місцях за скоєння низки важких злочинів.

Згодом у ЗМІ опублікували фото та інформацію про чоловіка, який взяв у заручники пасажирів автобуса. Більше того, він відзняв відео-звернення: «З Днем антисистеми. Не обманюйте себе! Святкуйте!», – звернувся в ролику терорист.

Відомо, що в чоловіка є дружина та 15-річний син. Дізнавшись про ситуацію його дружина виїхала в Луцьк.

Мати чоловіка – вчителька, загинула у страшній дорожньо-транспортній пригоді, а батько – вчений, мав психічні розлади і давно помер.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Автобіографічна книга, тюрма та духовна семінарія: що відомо про луцького терориста

Начальник Головного управління Національної поліції у Волинській області Юрій Крошко зазначив, що особу зловмисника встановлено.

Правоохоронці вели переговори із ним. Чоловік на контакт не йшов, а його вимоги не містили ніякої конкретики. Озброєний чоловік, який захопив автобус з пасажирами в Луцьку і утримував їх в автобусі, не дозволив передати заручникам воду.

Журналісти поговорили з однією із заручниць луцького терориста. Вдалося поспілкуватися і з самим чоловіком, який називає себе Максим Плохой (справжнє ім’я – Кривош Максим Степанович). Той спілкується українською мовою, помітно нервує. Текст розмови можна прочитати за посиланням.

У телефонній розмові терорист повідомив, що замінував ще одне людне місце в Луцьку.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Серед заручників – зв'язані вагітна та дитина: кого захопив у Луцьку терорист

Як розповіла речниця волинської поліції Ольга Бузулук, до поліції надійшло повідомлення про виявлення підозрілого предмета на території луцької автостанції №1. Туди була спрямована слідчо-оперативна група, виїхали вибухотехніки. Виявили частину системного блоку, предмет загрози не становив. Автостанція працює в звичному режимі.

О 14:00 в центрі Луцька знову почули постріли. Ще п’ять пострілів прозвучали о 16:35, а згодом і звук вибуху. Як стало відомо пізніше, терорист поцілив у дрон СБУ.

Ситуацію в Луцьку прокоментував Президент України Володимир Зеленський.

«Тривожні новини з Луцька. Вранці о 9:25, до місцевої поліції зателефонував громадянин, який повідомив про те, що захопив автобус із заручниками. Було чутно постріли, автобус пошкоджено. Наразі введено поліцейську операцію «Заручник», а СБУ ввела план «Бумеранг». Робиться все, щоб ситуацію було врегульовано без жертв. Тримаю перебіг подій під особистим контролем», – написав Президент.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Показали обстріляний автобус із заручниками у центрі Луцька. ФОТО

Через ситуацію, яка трапилася, в Луцьк прилетів міністр МВСУ Арсен Аваков.

Міністр МВС Арсен Аваков запевнив, що люди, яких захопив терорист Максим Плохой, – у нормальному стані.

Ввечері журналістам зателефонувала лучанка Руслана Д., яка перебуває в автобусі з терористом. Жінка говорила про те, що їм дали пів години часу, просила, аби журналісти вимагали відеозвернення від Зеленського. Розмову можна прочитати за посиланням.

Станом на 18:30 повідомили про перші результати перемовин правоохоронців з терористом. «Перші результати переговорів в Луцьку. Максим Кривош дозволив поліції передати упаковки води. Воду заручникам передав Перший Заступник Національної поліції Євген Коваль», – повідомив заступник міністра МВС Антон Геращенко.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Круто Луцьк це Європа !
Аваков совок
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні