Тато – кандидат наук, мама вчителька: що відомо про батьків чоловіка, який захопив автобус

0
5
Тато – кандидат наук, мама вчителька: що відомо про батьків чоловіка, який захопив автобус
Терорист, який захопив автобус у центрі Луцька, вже сидів за важкі злочини.

Його нині покійний батько мав психічні розлади, а мати загинула в масштабній ДТП, пише "t1.ua."

Вранці у вівторок, 21 липня, посеред Луцька сталася надзвичайна подія. Терорист, який назвався як Максим Плохой, відкрив вогонь по рейсовому автобусу та взяв у заручники пасажирів. Він став погрожувати всіх підірвати.

Відмінник із сім’ї професора та вчительки

Коли терорист записав та оприлюднив відео з вимогами, його тут же впізнали колишні однокласники. Чоловіка, який представився як Максим Плохой, насправді звати Максим Кривош.

Ось що про зловмисника розповіли його однокласники:

«Він народився 1975 року в сім’ї інтелігентів. Його батько був кандидатом фізико-математичних наук. Працював викладачем у Луцькому національному технічному університеті. Мама – теж із вищою освітою. Працювала педагогом у школі поблизу Луцька. Здається, в Городищі. Там викладала російську мову та літературу.

Разом із батьками та молодшим на п’ять-шість років братом Максим проживав на бульварі Дружби народів. Навчався в Луцькій середній школі № 20, що в мікрорайоні ЛПЗ.

Максим був дуже хорошим учнем. Мав відмінні оцінки. Особливо любив фізику, хімію, математику. Ніколи в нього не виникало конфліктів ні з ровесниками, ні з учителями. Він був доволі комунікабельним», – розповіла ексклюзивно для газети «Твій вибір» однокласниця терориста.

До тюрми – за важкий злочин

«Після дев’ятого класу наші дороги розійшлися. Ми чули, що Максим зв’язався з поганою компанією. А потім ми всі були шоковані, років 25 тому дізнавшись: нашого Максима посадили за розбій та вбивство. Тоді його, якщо не помиляюся, покарали десятьма роками тюрми, – розповіла однокласниця терориста, попросивши в цілях безпеки не називати її імені. – Яка доля Максимового брата – не знаю. А от із батьками все дуже трагічно.

Рівно сім років тому, в липні 2013-го, загинула Максимова мати. Жінка була серед пасажирів рейсового автобуса, що з Луцька прямував на Шацькі озера. На трасі поблизу села Воля-Любитівська Ковельського району Волині в цю маршрутку в’їхав туристичний автобус із болгарськими номерними знаками.

Внаслідок лобового зіткнення 27 пасажирів шацької маршрутки були травмовані, а восьмеро, серед яких – і Максимова мати, загинули на місці аварії.

Гірка доля спіткала й батька, Степана Кривоша. У чоловіка були серйозні розлади психіки. Саме вони, як нам казали, і стали причиною смерті Степана. Чоловік помер років десять тому.

Після смерті подружжя квартира на бульварі Дружби народів була продана. І зв’язок із Максимом був утрачений».

За інформацією видання «Волинські новини», місцем офіційної прописки Максима Кривоша стало місто Дубно Рівненської області. Чоловік відсидів у тюрмі декілька термінів. У місцях позбавлення волі навіть устиг написати книгу «Філософія злочинця».

Після звільнення перебував під контролем поліції. Крім того, він примусово лікувався у психлікарні. Але це не завадило Кривошу 21 липня захопити в Луцьку рейсовий автобус та взяти в заручники близько десяти людей, серед яких – вагітні й діти.

Нагадаємо, як розповів начальник головного управління національної поліції у Волинській області Юрій Крошко вранці 21 липня у центрі Луцька невідомий захопив автобус з заручниками, при ньому є вибухівка, зброя. Вимоги опублікував у Твіттері.

Наразі поліцейські моніторять його акаунт. Внятних вимог не висвітлено, загальні фрази та невдоволення системою, конкретно якою – не зазначено.

Біля прокуратури в ряд зупинили усі тролейбуси
. Маршрутки об‘їжджають по інших вулицях. Людей не пускають, а тим, хто рветься, пояснюють «там стріляють».

Злочинець здійснив 2 постріли в бік правоохоронців, після чого зловмисник викинув з автобусу гранату, яка, на щастя, не здетонувала.

Станом на 14:00 з автобуса пролунали ще три постріли.

Окрім того, терорист, який захопив автобус з людьми заявив, що замінував ще одне людне місце.

У зв'язку з подіями, які відбуваються, до Луцька прилетів міністр МВСУ Арсен Аваков.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Люди прикуті наручниками»: в автобусі у центрі Луцька – 20 заручників.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Автобіографічна книга, тюрма та духовна семінарія: що відомо про луцького терориста





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні