У селі під Луцьком два куми-футболісти і ексректор вишу створюють футбольну академію. ВІДЕО

1
-2
У селі під Луцьком два куми-футболісти і ексректор вишу створюють футбольну академію. ВІДЕО
У селі Липини, що поблизу Луцька, відомі футболісти, ексгравці національних збірних України Артем Федецький та Олег Герасим'юк мають намір створити футбольну академію.

Відеопрезентацію майбутнього проєкту розмістив t1.ua.

Як пише «Фан-проєкт Волинь» у фейсбуці, Федецький і Герасимюк – куми, їхні сини разом займаються поки що у школі футбольного клубу «Волинь».

За словами ексфутболістів, у реалізацїі проєкту вони отримали підтримку голови Липинської ОТГ Богдана Гусака. Інфраструктура академії складатиметься з невеликих тренувальних та великих футбольних полів, критого спортивного залу, адмінприміщення з роздягальнями, місцями для відпочинку батьків тощо.

Для будівництва академії обіцяють залучити інвесторів та меценатів з середовища волинських бізнесменів. Об'єднав учасників процесу створення академії ексректор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Ігор Коцан.

«У нас є всі можливості й ресурси, а головне – бажання – для будівництва цієї академії», – заявляє на відео Олег Герасимюк.

«Сьогодні це перспективне село з гарними спортивними майданчиками і бажанням розвиватись», – продовжує Артем Федецький.

«А вже невдовзі тут буде найбільша, найсучасніша та найефективніша футбольна академія Західної України», – обіцяє з екрана Олег Герасимюк.

Довідково.

35-річний Артем Федецький – син футболіста Андрія Федецького, вихованець луцького футболу. Виступав, зокрема, за «Шахтар», «Карпати» і «Дніпро». Колишній гравець національної збірної України, учасник Євро-2016. 21 липня 2019 року Федецький на дострокових парламентських виборах балотувався в одномандатному окрузі Львівської області від партії «Слуга народу», але програв, набравши трохи більше 12% голосів. 3 грудня він був в овальній залі Волинської ОДА на представленні нового очільника області Юрія Погуляйка. З того часу заговорили про його можливе призначення заступником голови Волинської ОДА. Федецький вирішив не коментувати чутки, до того часу, «коли буде офіційно – буде більш-менш відомо».

33-річний Олег Герасимюк – вихованець ФК «Волинь», на початку 2005 року перейшов до київського «Динамо», проте, провівши два матчі за основну команду, у міжсезоння повернувся в оренду до «Волині». Грав за «Динамо-2» (Київ), «Арсенал» (Київ), «Нефтчі» (Баку), «Говерлу» (Ужгород). Має досвід виступів за юнацьку і молодіжну збірну України, у складі якої був учасником Чемпіонату світу серед молодіжних команд у 2005 році та здобув «золото» на Літній Універсіаді – 2007. Кар’єру футболіста завершував у рідній «Волині».

Багаторічний ректор СНУ Ігор Коцан балотувався у листопаді 2019 року на новий термін, вийшов у другий тур, але зняв свою кандидатуру. Новим ректором СНУ обрали Анатолія Цьося.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зробимо конкуренцію винниківському "Руху"!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні