Медики Волинської психлікарні не житимуть в закладі 14 днів

0
3
Медики Волинської психлікарні не житимуть в закладі 14 днів
Медперсонал трьох відділень психіатричної лікарні в смт. Олика Ківерцівського району не може піти на рекомендовану райдержадміністрацією двотижневу ізоляцію.

Про це розповіла медична директорка КП "Обласна психіатрична лікарня" Анна Бебко, передає "Суспільне Волині".

Нагадаємо, 23 травня члени комісії з техногенної безпеки і надзвичайних ситуацій Ківерцівської районної ради прийняли рішення перевести заклад на закритий карантинний режим роботи. Упродовж 14 днів медики повинні лишатися в приміщенні лікарні.

Виконати рішення РДА медики не можуть, каже Анна Бебко: "Вони написали ізолювати, нікуди не виходити, а де мають працівники жити? Вибачте, в психлікарні жити, з психічно хворими спати на ліжках? Люба працівниця два тижні до хати не буде приходити, як їй переодягнутися, вибачте, помитися, туалет взяти окремо, санвузол для працівника?"

Станом на 25 травня у психіатричній лікарні 67 хворих на коронавірус, розповіла заступниця голови ОДА Тетяна Щербак. З її слів – це нині найбільший спалах хвороби в області. Двоє пацієнтів закладу померли. Серед недужих нині 21 медик та 46 пацієнтів.

Заступниця голови обласної адміністрації Тетяна Щербак: "Якщо говорити саме по цьому закладу, то можна визначити чому так сталося: специфіка самого закладу, це закритий заклад, недостатність кадрів і робота медичних працівників в різних відділеннях."

Зі слів медичної директорки Анни Бебко, у психлікарні нині є усі засоби для дезінфекції приміщень, ліки та засоби індивідуального захисту для лікарів та пацієнтів. Цілодобово перебувати у приміщення лікарні медики не можуть.

"Те, що вони пропонують, хай реально вийдуть і подивляться, як це реально зробити. Психічнохворих яка лікарня візьме лікувати? Це незахищене населення, яке нікому не потрібне в державі. А люди йдуть на всі уступки, всі зусилля прикладають і працюють і медсестри, і санітари, і лікарі", – додала директорка медзакладу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні