Персонал Волинської психлікарні житиме в закладі без виходу за територію

2
27
Персонал Волинської психлікарні житиме в закладі без виходу за територію
У зв’язку зі спалахом коронавірусу у Волинській обласній психіатричній лікарні, що в селищі Олика Ківерцівського району, роботу закладу переведуть в закритий режим із постійним цілодобовим перебуванням персоналу без виходу за територію закладу на найближчі 14 днів. Таке рішення ухвалила комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Ківерцівської райдержадміністрації.

Про це інформує сайт Ківерцівської РДА.

Засідання комісії відбулося у п’ятницю, 22 травня, під головуванням очільниці РДА Алли Гонтар.

Члени комісії, враховуючи оцінку поточної епідемічної ситуації та відсутність ознак для їх послаблення, ухвалили рішення не запроваджувати на території району з 22 травня послаблення протиепідемічних заходів.

Також розглянули питання про вжиття епідемічних заходів пов’язаних з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19 на території Олицької селищної ради.

Нагадаємо, станом на 20 травня у КП «Волинська обласна психіатрична лікарня» в Олиці зафіксували 23 випадки інфікування коронавірусом: сім випадків – у медичних працівників, 16 – у пацієнтів.

Зазначимо, що у вівторок, 19 травня, в Олиці померла пацієнтка психіатричної лікарні, у якої діагностували коронавірус.

Нагадаємо, 4 травня повідомили про смерть від коронавірусу жінки з Маневиччини, яка була пацієнткою психіатричної лікарні.

Директору комунального підприємства «Волинська обласна психіатрична лікарня м.Луцька» рекомендовано стаціонари та відділення перевести в закритий режим із постійним цілодобовим перебуванням персоналу без виходу за територію закладу на найближчі 14 днів із відповідною організацією харчування, побуту, санітарно-гігієнічних заходів та відповідною оплатою медичних працівників та обслуговуючого персоналу (при можливості 300% до окладу). Здійснювати обстеження методом ПЛР 100% працівників закладу та пацієнтів з метою відокремлення хворих від здорових. Дефіцит кадрів, який можливо виник у відділенні в смт Олика, покрити за рахунок працівників, які працюють в інших структурних підрозділах КП «Волинська обласна психіатрична лікарня м.Луцька» Волинської обласної ради із організацією їх довезення.

З метою локалізації вогнища захворювання комісія ухвалила рішення заборонити на території Олицької селищної ради функціонування роздрібних, агропродовольчих, стихійних ринків; організувати проведення дезінфекційних заходів у житлових, виробничих, навчальних, санітарно-побутових та інших приміщеннях, будівлях і спорудах; вжити додаткових заходів до виявлення та обслуговування одиноких осіб та осіб, які одиноко проживають, серед громадян похилого віку, осіб з інвалідністю, осіб, які перебувають на самоізоляції, та організувати належний соціальний супровід.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
27

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Виплатіть працівникам вже зароблені гроші! Тоді й 300% доплат обіцятимете. В лікарні затримують зарплату, працівники звільняються. Чи є бажаючі за мінімалку,якоі ще й не платять, працювати вахтою в психлікарні?
Відповісти
Так-так! Поставити поліційну охорону. Перекрити на.. всі входи-виходи в Замку!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні