Чому в психлікарні на Волині – спалах коронавірусу зі смертями

1
-2
Чому в психлікарні на Волині – спалах коронавірусу зі смертями
Повідомили причини спалаху коронавірусної інфекції у КП «Волинська обласна психіатрична лікарня №2» в Олиці.

Про це стало відомо в понеділок, 25 травня, на брифінгу у Волинській ОДА.

Заступниця голови Волинської облдержадміністрації Тетяна Щербак розповіла, що з початку спалаху було зареєстровано 67 випадків, в тому числі два летальних.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Персонал Волинської психлікарні житиме в закладі без виходу за територію.

Хворобу виявили у 21-го медичного працівника і в 46-ти пацієнтів закладу.

«Вражено один із двох корпусів лікарні, в якому розміщено три відділення. Одна особа лікується в обласній інфекційній лікарні – це представник медичного персоналу. Інші знаходяться на амбулаторному лікуванні. Загалом обстежено 164 особи, 142 з них – це контактні по лікарні (57 медпрацівників, 85 пацієнтів) і 22 – це домашні вогнища, тобто члени сімей», – розповіла посадовиця.

Тетяна Щербак назвала декілька ймовірних причин спалаху коронавірусу у КП «Волинська обласна психіатрична лікарні №2».

Нагадаємо, у психіатричній клініці на Волині померла 49-річна жінка, в якої діагностували інфікування коронавірусом.

«Специфіка самого закладу – це є закритий заклад. Недостатність кадрів і робота медичних працівників у різних відділеннях, тобто ми маємо використання одного лікаря і однієї санітарочки в декількох відділеннях. Порушення протиепідемічних заходів медичними працівниками. Говорити про те, що у них немає засобів індивідуального захисту ми не можемо, бо вони забезпечені. Якщо ми говоримо про організацію доїзду – то не для всіх працівників був організований доїзд, і деякі добиралися своїм транспортом», – розповіла заступниця голови Волинської облдержадміністрації.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Причина спалаху- прийом нової пацієнтки під час карантину БЕЗ ПОПЕРЕДНЬОЇ ізоляції. Вона й заразила багато працівників і хворих. Навіть після смерті цієї нової пацієнтки заходи безпеки були мізерні. Схаменулись тільки 22 травня, коли кількість інфікованих стрімко зросла. А одночасно з епідемією в психлікарні проходить оптимізація, людей скорочують, переводять на 0,75, 0,5 ставки. В травні вже є затримки заробітної плати. Працівники почали просто звільнятись. Чи багато охочих працювати в психлікарні на мінімалку, яку ще й затримують? п.с. Теза про довіз медиків до селища Олика звучить фантастично!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні