В Африці загинув французький легіонер з України

0
1
В Африці загинув французький легіонер з України
У Малі загинув військовослужбовець французького легіону українського походження Дмитро Мартинюк.

Про це повідомив генерал-майор СБУ Віктор Ягун, передає УНН.

“Вдень 23 квітня в ході проведення військової операції проти терористів в малійському Ліптаку на саморобному вибуховому пристрої підірвався бронеавтомобіль французького контингенту військ. Три людини, що отримали поранення, гелікоптером NH90 Cayman під прикриттям Eurocopter Tiger були евакуйовані в Гао. Двоє з них, стан яких оцінювався як важкий, були доставлені у військовий госпіталь Персі під Парижем, де від отриманих поранень 1 травня помер капрал 1-го кавалерійського полку Іноземного легіону ЗС Франції Дмитро Мартинюк”, — написав генерал-майор.

Він повідомив, що Дмитро Мартинюк народився у 1991 році в місті Волочиськ Хмельницької області. На службу до Іноземного легіону вступив у вересні 2015 року.

Співчуття у зв’язку із загибеллю у Малі військовослужбовця з України висловив також президент Франції Еммануель Макрон, пише видання Paris Match.

Співчуття рідним і близьким загиблого також висловили у міністерстві збройних сил Франції.

“Міністерство Збройних Сил з сумом дізналося про загибель в операції Бархана бригадира Дмитра Мартинюка, 1-го іноземного полку кавалерії. Шана цьому солдату, який загинув за Францію, в ім’я переконань та цінностей, які він захищав”, — йдеться у повідомленні відомства.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні