--> Чому не розголошують інформацію про стан очільниці луцької лікарні Духневич | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чому не розголошують інформацію про стан очільниці луцької лікарні Духневич

2
-1
Чому не розголошують інформацію про стан очільниці луцької лікарні Духневич
У Волинській обласній державній адміністрації пояснили, чому не розголошують інформацію про стан здоров'я інфікованої на коронавірус очільниці Луцької міської клінічної лікарні Лариси Духневич.

Про це говорили у середу, 1 квітня, на брифінгу у Волинській ОДА.
Заступниця голови Волинської облдержадміністрації Тетяна Щербак вкотре наголосила на лікарській таємниці.

«Ігор Степанович насамперед завжди дотримується законодавства України. Ми будемо дотримуватися законодавчої норми відносно лікарської таємниці. Ми вважаємо, що не важливо, хто ця людина: фермер, лікар, мільйонер, власник заводу чи пароходу, ми всеодно будемо лікувати його так само. Не важливо його соціальний чи суспільний статус, чи взагалі, хто він. Насамперед він людина, і він повинен лікуватися», – запевнила вона.

Водночас голова правління Національної асоціації українських медіа Тетяна Котюжинська каже, що Волинська ОДА, прикриваючи інфіковану Духневич, порушує закон.

Нагадаємо, першою на коронавірус в Луцькій міській клінічній лікарні захворіла очільниця медзакладу Лариса Духневич. Перший її тест показав негативний результат, тож кілька днів лікарка провела у реанімації міської лікарні. Після підтведження її діагнозу посадовицю перевели до інфекційної лікарні, а медиків, які з нею працювали, ізолювали. Згодом їхні аналізи не показали інфекції.

Оприлюднила вона цю інформацію вже після того, як про її хворобу говорило все місто і наростало суспільне збурення. За власним зізнанням, відчувши недомагання, пані Духневич лягла до реанімаційного відділення міської ("своєї") лікарні і пролежала там три дні, лише 25 березня перевелася до інфекційної лікарні, до якої мала б звернутися із самого початку.

Говорили, що головний лікар повернулася з приватної поїздки з-за кордону і замість того, аби побути належний термін у самоізоляції, пішла на роботу.

Сама ж медик заперечувала цей факт і висловлювала припущення, що заразитися вона могла, оглядаючи хворого з підозрою на коронавірус. Однак інформації про цього хворого в офіційній звітності даних про нього не було.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Катюжинська повністю права!!! Ващенюка і Щербак за брехню звільнити і завести кримінал!!!
Відповісти
Ходять чутки, що відповідні відомості вже давно внесені у ЄРДР і справою займаються. От тільки виникають сумніви в тому, чи буде розслідування об’єктивним і неупередженим, враховуючи родинні зв’язки головлікарки.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні