«Вона доручила скласти приблизний кошторис на ліквідацію», – директорка луцької «Освіти»

5
4
«Вона доручила скласти приблизний кошторис на ліквідацію», – директорка луцької «Освіти»
Директорка КП «Освіта» розказала, що її попросили зробити приблизний кошторис на ліквідацію найстарішої книгарні Луцька.

Про це в коментарі інтернет-виданню «Волинь24» розказала директорка комунального підприємства «Освіта» Оксана Грінченко.

Нагадаємо, голова Волинської обласної ради Ірина Вахович зареєструвала проєкт рішення «Про ліквідацію комунального підприємства «Освіта».

За її словами, саме керівництво книгарні ініціювало питання про закриття «Освіти», мовляв, не хочуть більше вести свою діяльність.

Натомість директорка книгарні Оксана Грінченко запевняє, що ліквідувати «Освіту» – це не її ініціатива. Директорка комунального підприємства лишень виконала розпорядження керівництва – склала приблизний кошторис на ліквідацію.

«Коли я розмовляла з начальником відділу майна обласної ради Мирославою Якимчук, вона запитала, що ми плануємо робити далі. Мовляв, міська рада не хоче укладати з нами договір оренди, бо вони планують це приміщення продати. Вона запитала, скільки грошей треба для того, аби ліквідувати підприємство. Вона доручила скласти приблизний кошторис на ліквідацію», – розповідає Оксана Грінченко.

Вона додає, що про намір ліквідувати підприємство ніхто їй не повідомляв.

«Вони думають, що з нами далі робити. Вирішують, чи закривати, бо переселити нікуди. Вони мене попросили зробити приблизний кошторис ліквідації, якщо це раптом буде робитися. Але мені ніхто не сказав, що завтра нас будуть ліквідовувати. Мені сказали, що будуть думати. Зрозумійте, третій рік в такому пресингу – це дуже важко. По-перше, власник підприємства – не я, я – всього лише найманий директор. Якщо власник вирішить закрити підприємство, я нічого не зможу вдіяти. Я вже в тупику просто», – каже.

Крім приблизного кошторису на ліквідацію книгарні, Оксана Грінченко подала лист на отримання допомоги з фонду фінансово-господарської підтримки для підприємства.

Зазначимо, що голова Волинської обласної ради Ірина Вахович в коментарі інтернет-виданню «Волинь24» наголосила на тому, що основний мотив ліквідувати найстарішу книгарню Луцька – неефективність та збитковість. Директорка «Освіти» пояснила, що в підприємства немає боргів ні із зарплати, ні з податків у бюджет.

«Так, у нас є збитки, бо дороге опалення, податки зросли. Але податки в нас сплачені, боргів по комуналці немає, ми ж господарську роботу ведемо нормально. Але ці всі борги пояснюються. Ці збитки можуть покритися, якщо дати нам якусь суму на розвиток. «Волиньприродресурс» збитковий, то що говорити про книги», – зазначила директорка книгарні.

Зазначимо, що Луцька міська рада відмовила в оренді приміщення КП «Освіта». Книгарню хотіли переселити в будівлю на проспекті Перемоги, де нині розміщений департамент агропромислового розвитку ОДА. Згодом вирішили, що віддадуть частину першого поверху офісної будівлі на Винниченка, 67.

«Ми отримали лист про те, що тимчасово договір оренди з нами не укладають – пролонговується старий. Далі нам мають повідомити, коли нас переселять», – зазначила директорка книгарні.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тимчасові шлунки при владі зараз - все продати і втік и..
Хтось давно на "Освіту" оком накинув, чи не єдина і найстаріша книгарня Луцька..
Історичні пам'ятки теж не прибуткові, може і їх продам, а самі будем жити історією від кацапів
Відповісти
Міська рада теж збиткова,які суми на неї виділяються,?! Давайте її теж продамо!
Відповісти
"Патріоти" ще в 2019 р. вирішили продати два приміщення книгарень - "Планета" та "Освіта". Щодо продажу "Освіти", то поки що Господарський суд заборонив продавати це приміщення.
Зараз до них долучилися особи слабкої статі Вахович, Якимчук, Лукашук.
І вірогідно, як і раніше фірма Сергія Корецького, яка стала покупцем книгарні «Планета» і яка довгий час стоїть і вичікує на ласий шматок приміщення в центрі м.Луцька.
Відповісти
В цивілізованому світі прийнято вважати, що не усе має приносити прибутки. Книжкова торгівля ніколи не належала до бізнесу по типу "утром - стулья, вєчєром - дєньгі" (по Остапу Бендеру). Книга - це освіта, це боротьба з темрявою. І чим вужчою буде мережа книготоргівлі, шкіл, закладів культури, тим ширшою буде сітка виправних колоній і сирітських будинків. Ця обернено-пропорціональна залежність вічна, як табличка множення, як теорема Піфагора. А Вахович захистила себе "аргументами " про збитковість магазину, тобто, чисто з бізнесової, споживацької точки зору.
Відповісти
Продайте все .Тоді виникає питання для чого існують ради і адміністрації з такими здоровенними штатами? Невже для продажу майна яке належить народу України, а не головам рад чи адміністрацій , які одноосібно приймають такі рішення?Напевно функції їх значно інші.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні