Шклинської ОТГ на Волині не буде – консультант Асоціації міст

0
-5
Шклинської ОТГ на Волині не буде – консультант Асоціації міст
Шклинську ОТГ, яку раніше планували створити, виключили з проєкту Перспективного плану формування територій громад Волинської області. Відповідно всі сільські громади, що передбачалися у складі цієї ОТГ, включили до Городищенської громади.

Про це повідомив консультант із правових питань Асоціації міст України (АМУ) Валентин Малиновський, який працює в області в межах проєкту «ПУЛЬС», що його АМУ втілює за підтримки USAID.

«Проєкт нового Перспективного плану Волинської області, сформований відповідно до Методики формування спроможних територіальних громад, затвердженої постановою КМУ 24 січня 2020 року, перебуває на остаточному розгляді Мінрегіону і буде ухвалений урядом уже найближчим часом. Зокрема, у Горохівському районі, окрім Горохівської та Мар’янівської ОТГ, передбачена Берестечківська міська ОТГ у складі Берестечківської міської, Горішненської, Жабченської, Лобачівської, Мервинської, Перемильської, Пісківської, Смолявської сільських громад», – стверджує консультант АМУ.

Нагадаємо, уряд вніс зміни до перспективного плану формування територій громад Волинської області. Згідно з ними, у Горохівському районі визнано спроможною Мар’янівську ОТГ.

Відповідно до урядового розпорядження, до цієї ОТГ ввійшли Мар’янівська селищна і Бранівська, Бужанівська, Цегівська сільські громади. Відповідно був уточнений склад Горохівської міської ОТГ: Горохівська міська та Галичанська, Журавниківська, Квасівська, Лемешівська, Мирківська, Печихвостівська, Підберезівська, Пірванченська, Рачинська, Скобелківська, Скригівська, Терешківцівська, Холонівська сільські громади.

Окрім того Валентин Малиновський наголошує, що у зв’язку з тим, що громада Шклинської сільської ради виявила бажання приєднатися до успішної Городищенської сільської ОТГ Луцького району, Шклинську ОТГ виключили з проєкту перспективного плану. Відповідно, всі сільські громади, що передбачалися у складі цієї ОТГ, включили до Городищенської громади.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «Шедевр» Горохівської РДА: пропонують приєднати успішну громаду до неіснуючої
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні