Шклинська громада хоче приєднатися до Городищенської ОТГ

4
1
Шклинська громада хоче приєднатися до Городищенської ОТГ
Шклинська громада, що на Горохівщині, хоче приєднатися до Городищенської ОТГ.

Чимало жителів цієї сільради бачить перспективу у спільному господарювання із Городищенською ОТГ, що на межі Луцького та Горохівського районів, тому і звернулися із листом-пропозицією до керівництва своєї сільради. Про це повідомляє Волинське регіональне відділення Асоціації міст України.

Городищенська ОТГ (Городищенська громада) наразі за доходами на одного мешканця, а це майже 6 тисяч гривень, у п’ятірці кращих на Волині та ще й сплачує до державного бюджету реверсну дотацію близько 600 тисяч гривень.

Тож, врахувавши численні звернення жителів Шклинської сільради, її керівництво, депутати райради та актив громади приїхали до Городища, щоб розглянути перспективи ОТГ.

На цю зустріч, із виїзною консультацією, приїхали представники Волинського регіонального відділення Асоціації міст України – в.о. виконавчого директора РВ АМУ Мар’яна Конончук, консультанти проєкту «ПУЛЬС» – із бюджетних питань Василь Гром і з питань комунікацій Тамара Зубенко.

На початку зустрічі пані Конончук розповіла про АМУ, як дієвого лобіста інтересів місцевого самоврядування, цілі та завдання проєкту «ПУЛЬС» і його роль у децентралізаційній реформі та наголосила на політичній незаангажованості та максимальній об’єктивності в роботі Асоціації і консультантів проєкту.

Консультант із бюджетних питань Василь Гром представив присутнім детальне економічне обґрунтування життєздатності і перспективи розвитку Городищенської ОТГ у форматі – Городище-Чаруків-Шклинь.

Нагадаємо, що ще торік Чаруківська сільська рада, яка за Перспективним планом віднесена до Гіркополонківської ОТГ, виявила бажання стати частиною Городищенської громади, але процес приєднання поки не завершений.

А якщо говорити про бюджет, то власних доходів, і це не маючи на своїй території АЗС, вона матиме десь 24-25 мільйонів гривень.

"Буде тут чотири великі, фінансово самостійні школи, одна з яких, найімовірніше у #Чарукові, стане опорною. А от невеликі «школки» доведеться реорганізувати. Втім, це не проблема, адже в громади є чим довозити дітей і вчителі без роботи не лишаться", - йдеться у повідомленні.

На базі однієї з амбулаторій створять КП «Центр надання первинної медико-санітарної допомоги», а в іншій – буде його віддалений підрозділ. Культура теж не лишиться поза увагою, адже у планах створення «Центру культури, молоді і спорту».

Василь Гром зазначив, що у такому форматі є всі шанси отримати на Волині ще одну громаду з населенням близько 7 тисяч осіб.

Світлана Соколюк, голова Городищенської сільської ради, розповіла про здобутки громади за роки об’єднання. І навела приклад, як дбає громада за вчителів: цьогоріч, наприкінці року, всі вони отримали премію 50% окладу, а директори – 80%.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нам не треба того смердючого Никонюка з його головихою!
Відповісти
Об'єднуйтеся-об'єднуйтеся,а в зе-команди свої плани і вони нас по своєму переоб'єднають.
Відповісти
Це все пахне вимиранням нації. Здались українці. Працездатних безліч поїхали а нахлібникам по кабінетах не хватає ґрошиків...
мені соромно дивитись на нашу недолугу владу вдягнену у до бридоття дорогі і крикливі шмотки й у дорогенних автівках. Всі щурі - там.
Відповісти
Шклинь сам має бути центром, а не цілувати ноги Соколючці з Никонюком!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні