Епідемія грипу на Волині: за тиждень майже 11 тисяч хворих. ВІДЕО

0
7
Епідемія грипу на Волині: за тиждень майже 11 тисяч хворих. ВІДЕО
У всіх районах та містах Волині перевищений епідемічний поріг на 38% – розповіла епідеміолог Лариса Дудковська. Понад 10 тисяч 700 волинян захворіли грипом та ГРВі впродовж минулого тижня.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного Волині.

У приймальному відділенні інфекційної лікарні Вікторія Тучапець з дворічною донькою. У дитини, говорить, п’ятий день висока температура.

"Нам призначили антибіотики, лікувалися вдома. Звернулися вже сьогодні, п’ятий день температура не спадає. Зробили знімок, флюрографію, нас направили в інфекційну" – розповіла лучанка.

Медична директорка обласної інфекційної лікарні Любов Серба розповіла, хворі поступають здебільшого з гіпертонічним синдромом, коли висока температура, не справляються з нею вдома, а також вже з ускладненнями бронхо-легеневої системи, верхніх дихальних шляхів".

Епідеміолог Лариса Дудковська каже, зростання захворюваності на гострі респіраторні інфекції прогнозують ще кілька тижнів.

"Зросла цифра госпіталізованих – це 375. Всього з епідсезону, це з 1 жовтня минулого року, госпіталізовано в області 2500 осіб, з них 1800 –діти. За весь період епідсезону перехворіло 98 тисяч волинян" – констатує епідеміолог.

У дошкільних навчальних закладах обласного центру епідпоріг не перевищений, розповіла керівниця управління освіти міськради Зіновія Лещенко, – дошкільнята садки відвідують. У всіх 27-ми школах Луцька призупинене навчання до середи, 12 лютого.

"Виявивши в п’ятницю, що в більшості шкіл епідпоріг захворюваності ще був більше 20 відсотків, ми вирішили з понеділка знову ж таки оголосити призупинення освітнього процесу включно до середи. Якщо станом на середу будемо мати картину не привабливу, то ми будемо готувати проект-розпорядження міського голови щодо подальшого призупинення освітнього процесу" – пояснила начальниця управління освіти Луцької міської ради Зіновія Лещенко.





Щодня в інфекційну лікарню госпіталізовують понад тридцять хворих, розповідає Любов Серба. 80% з них, каже, діти.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні