Горе-батьків не пустили до дівчинки, яку вони перед тим покинули на вулиці

2
2
Горе-батьків не пустили до дівчинки, яку вони перед тим покинули на вулиці
Патрульні поліцейські провідали у лікарні дівчинку, яку батьки «забули» на холоді на кілька годин.

Про те, як почувається нині маленька Настуся, розповіли на сторінці патрульної поліції Волинської області у фейсбуці.

Нагадаємо, дівчинку патрульні виявили на вулиці Електроапаратній в Луцьку у середу, 22 січня. У легкому одязі дитина 8 годин перебувала на вулиці в дитячому візочку.

Через певний час патрульні виявили на вулиці Рівненській матір з співмешканцем, які мали ознаки сп’яніння. Пояснити, де дитина, жінка не могла. Її з товаришем освідували в наркодиспансері: стан сильного алкосп’яніння підтвердився.

Дівчинці 1 рік і 8 місяців. Нині вона в обласній інфекційній лікарні з діагнозом «правостороння пневмонія».

У неділю, 26 січня, інспектори Андрій і Тарас, які тоді опрацьовували виклик, вирішили провідати дитину в інфекційній лікарні. Дівчинці привезли іграшки, одяг, печиво, книжки, світловідбивні браслети, якими малеча особливо полюбляє гратися.

Патрульні ледве стримували емоції, побачивши дитину, але погрались з нею, спілкувались та пригадували той вечір 22 січня.

«Ми одразу зрозуміли, що ситуація в цій сім’ї критична і дитину необхідно забирати, тому негайно викликали медиків та наполягли на шпиталізації, – пригадує один з патрульних. – Батьків знайшли протягом години, об’їхавши прилеглі території. Сусід, з яким ті розпивали алкогольні напої, вказав, де вони можуть перебувати. Ми приїхали на заправку, а мати з батьком спокійно п’ють каву. Про дитину, яку лишили кілька годин тому саму на вулиці, вони просто… забули».

Інший патрульний додає, що в цій ситуації дивує позиція сусідів, які знали, в яких умовах проживає дитина, але не повідомляли відповідні служби.

«На жаль, такі випадки у нас часті: ми приїжджаємо, а в домі антисанітарія, безлад, діти голодні, батьки нетверезі. Від цього – один крок до вчинення тяжких злочинів. Але такому можна хоч якось запобігати, якщо вчасно сповіщати поліцію, медиків, соціальні служби», – переконаний поліцейський.

Медики розповіли, що наразі стан дівчинки стабілізувався, адже перші дні вона була збуджена, не відходила від дверей і все кликала маму.

До лікарні і мати, і батько навідувались, але їх до дитини не пустили, адже ті мають раніше з’явитись в службу у справах дітей: тут уже вирішують подальшу долю Насті. Поки ж за нею доглядає медперсонал лікарні.

Нагадаємо, на батьків-пияків, які забули дитину у візочку серед вулиці у Луцьку, відкрили кримінал.

«Дуже багато лучан і інших пацієнтів допомагають дитині та забезпечують усім необхідним. Патрульним також висловили вдячність за їхні добрі серця і проявлену чуйність», – йдеться у дописі на сторінці патрульної поліції Волині у фейсбуці.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я не розумію, як це можна просто, як пишуть у статті, на вулиці на морозі забути в калясці дитину. Батьки з умислом залишили дитину з метою, що хтось зверне увагу та дитину відведуть у притулок. Цім горе батькам алкоголікам дитина просто не потрібна.
Відповісти
Дивує позиція відповідних служб, які без сигналу від сусідів не володіють ситуацією, в яких проживають діти.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні