На батьків-пияків, які забули дитину у візочку серед вулиці у Луцьку, відкрили кримінал. ВІДЕО

0
28
На батьків-пияків, які забули дитину у візочку серед вулиці у Луцьку, відкрили кримінал. ВІДЕО
Відкрили кримінальне провадження у справі дитини, яку батьки залишили без нагляду на вулиці у Луцьку.

Про це йдеться у сюжеті "Суспільного Волині".

Нагадаємо, дівчинку патрульні виявили на вулиці Електроапаратній в Луцьку у середу, 22 січня. У легкому одязі дитина 8 годин перебувала на вулиці в дитячому візочку.

Через певний час патрульні виявили на вулиці Рівненській матір з співмешканцем, які мали ознаки сп’яніння. Пояснити, де дитина, жінка не могла. Її з товаришем освідували в наркодиспансері: стан сильного алкосп’яніння підтвердився.

Дівчинці 1 рік і 8 місяців. Нині вона в обласній інфекційній лікарні з діагнозом "правостороння пневмонія".

Батьки дитини живуть у гуртожитку на вулиці Рівненській. Сусідки Ірина та Наталія демонструють кімнату, в якій росте дитина. Наталія – хрещена мати дівчинки. Каже, що провідує її у лікарні. Зі слів начальника Служби у справах дітей Луцької міської ради Федора Шульгана, 24 січня працівники були в гуртожитку, хотіли поспілкуватися з батьками дівчинки. Їх вдома не застали. Складатимуть акт про умови проживання дитини.

"Якщо підтвердиться інформація про те, що періодично таке буває, що батьки неналежно доглядають дитину – буде вирішуватися питання про відібрання дитини і направлення в будинок дитини. А щодо батьків – далі будемо з’ясовувати. Можливо, якщо ситуація критична, будемо звертатися до суду про позбавлення батьківських прав", – розповів Федір Шульган.

Начальниця сектору ювенальної превенції поліції області Інна Остапович каже, що батьки дитини в офіційному шлюбі не перебувають.

"Стоїть питання чи повернути цю дівчинку назад батькам на виховання, чи не повертати. Але, більше всього, що ніхто повертати не буде, тому що це жахіття, щоб мама залишила дитину без опіки і піклування. Поліцейські разом із соцслужбою встановлюють їхнє місце перебування для того, щоб в подальшому їх притягнути до відповідальності", – каже Інна Остапович.

Зі її слів, поліція розпочала провадження щодо батьків за 166-ю статтею кримінального кодексу – злісне невиконання ними обов’язків щодо догляду за дитиною. За це передбачена відповідальність – обмеження або позбавлення волі на строк до 5 років.

Детальніше у сюжеті:

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
28

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні