--> Скандальному священнику УПЦ МП повернули українське громадянство | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Скандальному священнику УПЦ МП повернули українське громадянство

2
-3
Скандальному священнику УПЦ МП повернули українське громадянство
Суд зобов'язав Державну міграційну службу повернути українське громадянство єпископу Української православної церкви Московського патріархату Гедеону, якому паспорт громадянина України видали на Волині.

Про це повідомляє Українська правда.

Апеляційний суд у середу, 22 січня, підтримав рішення попередньої інстанції – Окружного адміністративного суду Києва - від 18 вересня 2019 року.

Суди повністю задовольнили позов єпископа Гедеона (в миру Юрій Харон) до управління Міграційної служби у Волинській області. В ньому священник просив відновити його українське громадянство, скасоване ДМС 21 червня 2018 року.

Суди вирішили, що ДМС не мала права скасовувати українське громадянство Гедеона.

Рішення Шостого апеляційного суду набуває чинності в день ухвалення. Але, як пояснили УП в суді, Міграційна служба ще може його оскаржити.

Нагадаємо, прикордонники у столичному аеропорті "Бориспіль" не пропустили єпископа УПЦ МП Гедеона в Україну. У ДМС пояснили, що в нього був недійсний паспорт громадянина України, його було вилучено, а іноземця повернуто до країни, з якої він намагався в’їхати до України за недійсними документами.

У 2018 році, після інформації від Служби безпеки України, Міграційна служба у Волинській області провела перевірку і встановила, що Гедеон набув громадянства України з порушенням законодавства – він не зізнався що вже має громадянства інших країн: Росії та США.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А згідно конституції в нас подвійне громадянство заборонено!!!
Відповісти
Іноземцям які захищають Україну не дають громадянство,а усіляким потенційним колаборантам без проблем
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні