Cвященик Московського патріархату просить захисту в Дональда Трампа

6
3
Cвященик Московського патріархату просить захисту в Дональда Трампа
Намісник скандального "Десятинного монастиря" УПЦ МП, архімандрит Гедеон звернувся за допомогою до багатьох міжнародних інстанцій, а також до президента США Дональда Трампа.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на центр інформації УПЦ МП.

"Ми зверталися до Служби Безпеки України, до мера Києва і Президента України. Написали в усі існуючі органи влади. Включаючи міжнародні інстанції. Звернулися до Організації Об'єднаних Націй. Звернулися до послів багатьох держав. Також ми звернулися до президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа", - сказав Гедеон.

"Намісник Десятинного монастиря УПЦ архімандрит Гедеон (Харон) довгий час служив у США. Серед братії та прихожан Десятинного монастиря є громадяни США", - стверджують у центрі інформації УПЦ.

Там також заявили, що в суботу більше трьох тисяч віруючих прийшли захищати храм Десятинного монастиря на Старокиївській горі від можливої ​​спроби захоплення націоналістами. Молитовне стояння триватиме всю ніч.

Як відомо, у суботу на території Національного музею історії України зібралися учасники акції з вимогою знести каплицю УПЦ МП, яку звели біля фундаменту Десятинної церкви.

Пізніше активісти з націоналістичних організацій, які брали участь в акції, пішли. На території залишилися учасники АТО, активісти, блогери, архітектори та музиканти.

Раніше петиція з вимогою знести будівлю УПЦ Московського патріархату, розташовану біля Десятинної церкви, зібрала необхідну кількість голосів для її розгляду. Міськрада має розглянути петицію протягом 90 днів.

25 січня націоналісти організацій "С-14", "Традиції і порядок" та "Сокол" демонтували інформаційний борд храму. Активісти пояснюють свої дій тим, що УПЦ МП не мала права щось будувати на цій землі.

УПЦ МП називає цю споруду Володимиро-Ольгинським храмом свого Десятинного чоловічого монастиря.

27 січня Шевченківський райсуд Києва заарештував на 2 місяці з альтернативою застави двох підозрюваних у спробі підпалити цю будівлю.
Теги: церква
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Так москва з америкою недружить...Він адресу не попутав?!
Відповісти
А що в Москві вже Дональд Трамп? Нарешті...
Відповісти
Ви статтю читаєти чи тільки заголовок і вперед коменти писати? "Намісник Десятинного монастиря УПЦ архімандрит Гедеон (Харон) довгий час служив у США. Серед братії та прихожан Десятинного монастиря є громадяни США" Ось і пише Трампу...
Відповісти
А Трамп причому? Нехай звертається, може скоріше витурим кацапів з України.
Відповісти
Мудератор перестань видаляти реальні коментарі підлабузник.
Відповісти
а де відео, як на "пакетуванні" монастиря один свідомий дебіл набив пику іншому свідомому дебілу? якщо у братії дійсно є американці, дурні побояться туди лізти. це українців можна бити вбивати обкрадати, а ці шуткувати з дебілами не будуть.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні