В Україні хочуть збільшити податок від продажу авто

1
-6
В Україні хочуть збільшити податок від продажу авто
В Україні хочуть збільшити податок під час продажу автомобіля.

Зокрема, ввели не дві ставки, які сплачує продавець у випадку відчуження авто або іншого транспорту, як було раніше, а три. Відповідне положення прописано в законопроєкті №1210. Його 16 січня ухвалила в другому читанні та в цілому Верховна Рада, після чого повинні підписати спікер парламенту і президент, - пише Обозреватель.

Зокрема, у випадку продажу або відчуження більше двох авто за рік, доведеться заплатити 18% від оціночної вартості транспортного засобу.

Водночас у разі продажу одного транспортного засобу упродовж року фізична особа нічого не платить – ставка податку становить 0%, як і було раніше. Така ж ставка, як і зараз, діятиме і під час другого авто протягом року – податок 5%.

Зазначимо, що нововведення стосується не тільки легкових авто, а й будь-якого виду транспорту. Тобто, сюди входять і причепи, і мопеди, і навіть автобуси й трактори.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Саме легше поповнити казну, це придумати якиїсь податок. Для цього багато думати не треба. А як людям після цього, то депутатів не хвилює.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні