Українці сплачуватимуть податок за свої квартири

0
Українці сплачуватимуть податок за свої квартири
З 1 липня в Україні очікується підвищення податків, навіть українці отримають квитанції для сплати податку на нерухомість. Розмір податку залежатиме від площі житла, оплачувати потрібно лише "зайві" квадратні метри.

Про це пише OBOZREVATEL.

Зазначається, що зайвою вважається площа квартири від 60 і будинок від 120 квадратних метрів (податок нараховують на кожен наступний метр). Більше того, платити потрібно буде за минулий рік, сума податку становить до 1,5% мінімалки. На сьогодні це становить 97,5 гривень.

Після отримання платіжки (до 1 липня) є 60 днів для того, щоб сплатити податок без штрафу. Далі наведемо кілька прикладів.

Якщо у вас є квартира площею 100 квадратних метрів, то потрібно заплатити за 40 квадратів. Сума складає 3900 гривень. Якщо у вас і будинок, і квартира, їх загальна площа повинна становити до 180 квадратів.

Платити податки за нерухомість не потрібно в таких випадках:

якщо нерухомість знаходиться в зоні бойових дій;
якщо нерухомість знаходиться в окупованій зоні;
якщо нерухомість знищена в результаті бойових дій.
Відповідно до законодавства України, надходження від податку на нерухомість спрямовуються до скарбниці органів місцевої влади. А платити треба до податкової служби за місцем своєї реєстрації.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні