Помер колишній керівник волинського лісництва

0
3
Помер колишній керівник волинського лісництва
Учора, 10 січня, не стало авторитетного лісівника Волині – Юрія Івановича Харитоненка.

Про це повідомили у пресслужбі Волинського ОУЛМГ.

Юрій Іванович був непересічною Людиною, лишив яскравий слід в історії галузі.

Юрія Івановича справедливо називають Лісоводом, що випередив свій час, заглянувши у далеке майбутнє. Він увійшов в історію українського лісу своїми новаторськими практичними справами. Один тільки факт – на базі Ратнівського лісогосподарства проводилася нарада країн-членів Ради Економічної Взаємодопомоги з лісових питань.

Юрій Іванович понад тридцять років незмінно очолював Ратнівське лісомисливське господарство, загалом же віддавши йому чотири десятиліття. У лісовій галузі – понад півстоліття!

Хто ж він – цей академік лісівничої справи?

Народився Юрій Іванович Харитоненко 2 серпня 1938 року у селі Калиненське Новоолександрівського району Херсонської області. У 1961 році закінчив Львівський лісотехнічний інститут за спеціальністю лісоінженерна справа (інженер-технолог). І хоч наукових ступенів, вчених та спеціальних звань не має, зате вже у 1982 році став заслуженим лісоводом України. За вагомий особистий внесок у розвиток лісового господарства і лісопромислового виробництва, багаторічну сумлінну працю указом Президента України нагороджений орденом «За заслуги» III ступеня (2004). Урожайним на нагороди для Юрія Івановича став 2007-й: він був відзначений медалями «За працю і звитягу», «За доблесну працю», лісівничим знаком «Відмінником лісового господарства України».

Свою трудову діяльність Юрій Іванович розпочав відразу ж після закінчення університету майстром нижнього складу Невидимського лісопункту Лисвенського ліспромгоспу тресту «Прикомліс».

З 1 вересня 1964 року працював старшим інженером по переробці деревини Ратнівського держлісгоспу, 9 листопада 1966 році призначений головним інженером цього підприємства.

У квітні 1976 року затверджується директором Ратнівського держлісгоспу, з 1998 року в зв’язку з перейменуванням − директор ДП «Ратнівське державне лісомисливське господарство», у листопаді 2007 року очолив ТзОВ «Ратнеліс».

За час роботи Юрій Харитоненко став прикладом для декількох поколінь лісівників як висококваліфікований організатор лісогосподарського і лісомисливського виробництва.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні