--> Серед отруєних у луцькому «Промені» – 6-річна дитина. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Серед отруєних у луцькому «Промені» – 6-річна дитина. ВІДЕО

0
4
Серед отруєних у луцькому «Промені» – 6-річна дитина. ВІДЕО
У луцькому боулінг-клубі, де отруїлися люди, прокоментували ситуацію.

10 людей, серед яких – дитина, із гострим отруєнням госпіталізовані до Волинської обласної інфекційної лікарні. У них – підозра на сальмонельоз, розповіла заступниця директора медзакладу Любов Серба, передає «Суспільне Волині».

Нагадаємо, люди звернулися з ознаками отруєння до лікарів, усі вони напередодні відвідували більярдний клуб «Жорж Клаб» у Луцьку.

Після святкування дня студента опинилися на лікарняному ліжку 7 третьокурсників Луцького національного технічного університету. Дівчата нині лежать в ізоляторі обласної інфекційної лікарні. Пацієнтка Наталія Півень розповідає: до медиків звернулася зі скаргами на біль в животі, нудоту та високу температуру.

«Я думаю, що це курка, тому що ми всі сиділи і думали, хто що їв – всі їли курку. Може яйця, соуси на яйцях. Тому що ми їли курку з соусами. Багато кому погано стало і ми відразу звернулися до лікаря. Зараз стан трохи кращий, а раніше ми не могли говорити взагалі, ми не їли нічого», – згадує дівчина.

Лілія Свиридюк каже, що іншої їжі, окрім приготованої в закладі, вона не їла.

Олександра Новосад говорить, що після лікування їй стало краще. З її слів, щодня на це йде близько півтисячі гривень. Каже: адміністрація закладу станом їхнього здоров’я не цікавилась.

«Взагалі не дзвонив ніхто, не питав нічого, то ми не знаємо, як тепер і що робити», – зізнається студентка.

Нині в інфекційній лікарні, крім студенток – сім’я, що відпочивала з 6-річною дитиною того ж вчора. У всіх 10 пацієнтів – підозра на сальмонельоз, кажуть медики. Їхній стан оцінює як середньої важкості.

«Сальмонельоз – це кишкова інфекція, яка перебігає з вираженою інтоксикацією і власне ті пацієнти, які поступали, вони і скаржилися на високу температуру і симптоми зневоднення. Через те вони потребували госпіталізації, надання допомоги, корекції водно-електролітного балансу і антибіотикотерапії», – коментує лікарка Любов Серба.

Спеціалісти Лабораторного центру проводять розслідування отруєння людей. У дитини підтвердили діагноз «сальмонельоз».

«Фактором передачі стало саме куряче м’ясо. Під час епідеміологічного розслідування, були взяті змиви, обстежений персонал. Ми рекомендували керівництву, щоб закрили тимчасово свій заклад до результатів обстеження», – зазначає лікарка-епідеміологиня лабораторного центру Валентина Новачевька.

Боулінг-клуб «Жорж Клаб», у якому відпочивали отруєні, не зачинений, приймає відвідувачів. Адміністраторка Ганна Лотвін каже: зараз чекають результатів перевірки.

«Повідомила держпродспоживслужба, що причин без результатів по тому, що вони побачили, щоб закрити наш заклад – немає. Тобто, на перший погляд, все в нас чудово, все добре, дотримані норми всі. Результати аналізів є ключовим фактором. Ми їх чекаємо, якщо дійсно буде якесь підтвердження, ми готові приймати певні міри, якусь компенсацію, спілкуватися з потерпілими», – зауважує адміністраторка.

Речник поліції області Віктор Гомоль розповів, що серед пацієнтів інфекційної лікарні – 34-річна кухарка закладу. За фактом отруєння людей слідчі розпочали кримінальне провадження.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні