--> Подробиці затримання банди наркоторговців у Нововолинську | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Подробиці затримання банди наркоторговців у Нововолинську

2
7
Подробиці затримання банди наркоторговців у Нововолинську
Злочинна група наркоторговців у Нововолинську діяла з 2018 року. Вона перевозила наркотики з Польщі в Україну і продавала на території Волині.

Про це стало відомо у четвер, 21 листопада, на спільному брифінгу виконувача обов’язків прокурора області Ігоря Цюприка, начальника головного управління Національної поліції в області Петра Шпиги та начальника управління стратегічних розслідувань у Волинській області ДСР НПУ Юрія Крошка.

Нагадаємо, в області припинено діяльність організованої злочинної групи в складі 7 чоловік (6 чоловіків плюс одна жінка, яка номінально членом групи не була, проте виконувала вказівки її організатора щодо постачання з Республіки Польща псевдоефедрину).

Банда займалася контрабандою прекурсорів в особливо великих розмірах, незаконним придбанням, перевезенням з метою збуту, а також незаконним збутом наркотичних засобів, психотропних речовин (амфетамін, метамфетамін, бупренорфін) та прекурсорів (псевдоефедрин) в особливо великих розмірах.

Група діяла з листопада 2018 року. Організатором її був 46-річний мешканець Нововолинська, який розробив план діяльності, розподілив ролі учасників та встановив правила поведінки, обов’язкові для усіх членів групи.

Щоб не бути викритими працівниками правоохоронних органів, учасники організованої групи під час розмов використовували власний сленг та спілкувалися, застосовуючи мобільні додатки-месенджери.

Правоохоронцями зафіксовано понад 20 епізодів злочинної діяльності членів ОЗГ.

У середу, 20 листопада, в ході першого етапу реалізації матеріалів кримінального провадження правоохоронці в селі Угринів Львівської області неподалік державного пункту пропуску затримали організатора злочинної групи та кур’єра із великою кількістю прекурсорів. Зокрема, в них було вилучено близько 96 пігулок прекурсору псевдоефедрин.

А в четвер, 21 листопада, правоохоронці провели 16 санкціонованих обшуків у помешканнях фігурантів організованої групи. Під час них вилучено близько 100 таблеток наркотичного засобу «Субітекс», гроші та інші речові докази у кримінальному провадженні. Вилучене направили на дослідження до Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

Членам ОЗГ повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2,3 ст. 307 КК України. ч. 3 ст. 311 ч.3 ст. 305 КК України.

Вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

За вчинення таких злочинів Кримінальним кодексом України передбачено покарання аж до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Затримали хабарників з ДВБ Волині . Де репортаж?
Відповісти
Амфетамін це стимулятор, бупреморфін це блокатор опіодів, соромно за вас
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні