--> Онука відомих волинян презентувала виставку картин у Луцьку. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Онука відомих волинян презентувала виставку картин у Луцьку. ФОТО

5
0
Онука відомих волинян презентувала виставку картин у Луцьку. ФОТО
У Луцьку презентувала виставку онука відомих дикторки Волинського радіо Ольги Юрченко та актора Волинського облмуздрамтеатру Володимира Юрченка, який трагічно загинув понад 30 років тому.

Презентація виставки «Краса людської душі» юної художниці Анни Тимків відбулася в понеділок, 18 листопада, у мистецькому салоні «Артист» Палацу культури Луцька. Роботи можна переглянути впродовж наступних 10-ти днів.

«Малювати почала ще в рік. З того часу олівця чи пензля з рук більше не випускала», – скромно розповідає про себе юна художниця.

«Художники люблять працювати руками, а не язиками», – жартома виправдовує небагатослівність онуки Ольга Юрченко.

На полотнах і невеликих монотипіях лучанка зображає людей з різних куточків світу. Моделями портретів стають переважно її знайомі та друзі. Найбільшу увагу присутніх на виставці акторів Волинського облмуздрамтеатру, журналістів та рідних Анни вразила робота «Руки моєї бабусі».



На полотні зображена Ольга Юрченко. «Я чомусь так побачила бабусю, таке видіння мені прийшло. Я чітко зрозуміла, що вона мала бути зображена в профіль», – презентує картину Анна Тимків.

«Буває, якось бачу людину в незвичному світі – відразу приходить муза і бачення, як би я хотіла зобразити її на полотні чи папері», – каже.

У 15 років Анна вступила в Львівський коледж культури і мистецтв на режисуру. Після коледжу стала студенткою факультету графічного дизайну Львівської академії мистецтв.



Бабуся Анни Ольга Юрченко вважає, що талант її онуки – це генетичний дарунок від дідуся Володимира Юрченка, який працював актором Волинського облмуздрамтеатру та був художником-самоуком. Життя Володимира трагічно обірвалося ще у 84-му році.

«Він передав свої вміння та навички малювати доньці Оксані – мамі Ані. Тато дівчини також людина творча, він скульптор. Сьогодні особливий день – відкриття першої виставки нашої онуки, день народження Ані як митця», – розповідає.



Прийшов привітати Анну Тимків і директор Волинського обласного українського академічного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка Анатолій Глива.

«Мені надзвичайно цікаво дивитися на ці роботи. Я вісім років працював з дідусем Ані. Володимир був чудовим актором і неабияк любив малювати. Він дуже поважав свою працю як артиста, але разом з тим в нього проявлялися таланти художника. Думаю, що це на генетичному рівні перейняла його донька Оксана. У результаті і Анна – теж хороший художник», – виступив Анатолій Глива.



Своїми враженнями від виставки поділився і актор театру Мирослав Юзефович, який відзначив, що роботи виконані на найвищому професійному рівні.

«Я був на багатьох художніх виставках, але такого щемливого настрою у мене не було ніколи. Це пов’язано з тим, що роботи належать нашій онуці. Це внучка нашого театру. Ось тут ми з її дідусем Володимиром малювали, випускали газети, грали ролі. Слава Богу, що він не зовсім пішов з життя, бо залишив генетичне продовження у вмінні, таланті своєї доньки та онуки», – сказав актор.



Виступив також заслужений журналіст України Василь Федчук, який подарував юній художниці квіти з рідного села Доросині в Рожищенському районі.

«Я радію, що бабуся вловила твій нахил до такого високого мистецтва, як портрети. Уся глибина портретів в очах. Дивлюся, кожен портрет відбиває характер тієї чи іншої людини. Дуже приємно, що ти людина сучасна, інтернаціональна, знаєш, що в сучасному світі люди всі рівні, незалежно від того, якої вони релігії, раси, кольору шкіри. Усе це ти передаєш на полотнах своєю майстерною рукою», – сказав журналіст.






Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
МОЛОДЕЦЬ.Дуже сподобалось.УДАЧІ!
Відповісти
Талановита дитина. В такому віці писати такі портрети - це талант і важка праця над собою. Нехай їй щастить, нехай буде щастя в житті. Якщо не помиляюсь, її виставка колись була влаштована у Луцькій міській раді. Талант треба підтримати, бо бездар сама пробється. З допомогою бабла і ліктів.
Відповісти
Дякую, але це моя перша виставка.
Відповісти
Клас!!!
Відповісти
Я уже был в Африке, сам из Питера, художник. Я это не ожидал в Волыни. Девушка очень талантливая, у неё впереди. Молодец!
Советую посмотреть её выставка.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні