--> Хто з волинських нардепів проголосував за ринок землі | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Хто з волинських нардепів проголосував за ринок землі

2
5
Хто з волинських нардепів проголосував за ринок землі
Із народних депутатів, які представляють у Верховній Раді Волинь, лише член фракції «Слуга народу» Валерій Стернійчук, обраний за партійним списком (№46), підтримав у першому читанні законопроєкт про відкриття в Україні ринку землі.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради України.

Нагадаємо, в середу, 13 листопада, Верховна Рада ухвалила законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», який вводить ринок землі в Україні з 1 жовтня 2020 року.

За ухвалення відповідного законопроекту №2178-10 в першому читанні проголосували 240 депутатів за необхідного мінімуму у 226 голосів: з них 227 – «слуги народу», ще 13 – позафракційні депутати.

Проти законопроєкту проголосували 52 нардепи, утримались – 57, а ще 16 народних обранців узагалі не голосували. Жодного голосу «за» не дали фракції «Європейська солідарність» та «Голос», які раніше підтримували ідею. Перші відверто голосували проти, другі – утрималися.

Фракція «Опозиційної платформи – За життя» майже повністю була відсутня, ті ж двоє, які зареєструвалися, проголосували проти. Це – Михайло Папієв і Олександр Пузанов.

Також повністю проти закону проголосувала фракція «Батьківщина», яка традиційно виступає за мораторій на продаж землі в Україні.

У фракції «Слуга народу» нині два депутати від Волині: мажоритарник В’ячеслав Рубльов і списочник Валерій Стернійчук.

В’ячеслав Рубльов натиснув кнопку «Утримався», пояснивши свою позицію тим, що законопроєкт потрібно доопрацювати.

Не підтримали законопроєкт чотири нардепи групи «За майбутнє», обрані в мажоритарних округах Волині. Притім Ігор Палиця, Степан Івахів та Ірина Констанкевич утрималися, а Ігор Гузь узагалі не взяв участі в голосуванні.
Теги: ринок, земля
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
«Слуги народу» а не подавитеся?
Вам хватить і по 2 кубометра на груди, а через 100 років кладовище ліквідовують.
Відповісти
Ленін теж свої брехні розпочав із "декрету про мир" та "декрету про землю".
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні