--> Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт про ринок землі | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт про ринок землі

1
0
Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт про ринок землі
Верховна Рада ухвалила законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення», рекомендований профільним комітетом, який вводить ринок землі в Україні з 1 жовтня 2020 року.

Як передає УНІАН, за ухвалення відповідного законопроекту №2178-10 в першому читанні проголосували 240 депутатів за необхідного мінімуму у 226 голосів.

ЧИТАТИ ТАКОЖ
: Аграрії принесли під Раду свиню у труні. ФОТО

Як повідомляв УНІАН, 18 жовтня Комітет Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики рекомендував парламенту ухвалити за основу альтернативний законопроект (№2178-10), який не допускає до купівлі землі юридичних осіб, кінцевими бенефіціарами яких є іноземці, до 1 січня 2024 року.

В кінці грудня 2018 року Верховна Рада продовжила чинний з 2001 року в Україні мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до 2020 року. Згідно з прогнозами Світового банку, відкриття ринку землі сільгосппризначення може щорічно приносити українській економіці додатково від 700 млн до 1,5 млрд доларів.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Скільки коштуватиме земля, якщо її дозволять продавати

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Цим вони підписали собі вирок!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні