--> Нардеп з Волині пропонує доопрацювати законопроєкт про ринок землі | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Нардеп з Волині пропонує доопрацювати законопроєкт про ринок землі

0
-12
Нардеп з Волині пропонує доопрацювати законопроєкт про ринок землі
Нардеп з Волині В'ячеслав Рубльов вважає, що законопроєкт щодо відкриття ринку землі варто відправити на доопрацювання.

Про це депутат написав у фейсбуці.

Допис подаємо без змін:

"Сьогодні, 13 листопада, парламент розглядає законопроєкти щодо відкриття ринку землі. Чи не найбільше зауважень щодо цих документів саме від мажоритарників. Бо за кожним із них стоять десятки тисяч людей, які спитають в свого депутата чи дослухався він їх. Я представляю більш як 150 тисяч виборців і мені не хочеться ховати перед ними очі.

Тому варіант закону, який пропонує нам підтримати Президент, варто відправити на доопрацювання. Найчіткіші вимоги до того, що саме повинно повинне бути доопрацьовано, сформував мій колега Ігор Фріс.

Отож, в законі повинне бути чітке визначення того, що суб’єктами права власності на землю є виключно громадяни України і компанії, де кінцевий бенефіціар - громадянин України. Так має бути до моменту оголошення результатів референдуму про право власності на с/г землю для іноземців та іноземних компаній;

Також обов'язковою повинна бути заборона відчуження іноземцям і іноземним компаніям корпоративних прав на ті українські компанії, які вже стали власниками землі. Знову ж таки, це діятиме до моменту оголошення результатів референдуму про право власності на с/г землю для іноземців та іноземних компаній. Бо інакше нашу країну роздерибанять на шматочки.

Має бути визначення максимального ліміту землі в одних руках. Ігор Фріс, зокрема, зазначає, що цей ліміт має бути зазначений не у відсотках від площі землі, а в гектарах (❗) на одну особу.

Мають бути чітко визначені інструменти для вирахування пов’язаних осіб з тими, хто купує землю.

Обов'язково: заборонити зміну цільового призначення сільськогосподарських земель.

Визначити обов’язковий порядок встановлення земельних сервітутів суміжних співвласників при продажу с/г землі.

Ну і, звісно, повинен бути чітко прописаний порядок передачі земель с/г призначення від держави до ОТГ. Це одна з вимог голів та мешканців існуючих і майбутніх громад.

Тільки після того, як такі зміни будуть внесені, закон про ринок землі буде відповідати запитам українців, і лише тоді я підтримаю цей документ".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-12

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні