Як у луцький виш першокурсників приймали. ФОТО

0
1
Як у луцький виш першокурсників приймали. ФОТО
У Луцьку інавгурацією розпочали навчальний рік для студентів Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Святкове дійство відбулося в п’ятницю, 6 вересня, біля головного корпусу СНУ. Після цього тисячі студентів з викладачами, представниками влади, духовенством, батьками та друзями вирушили пішою ходою центральними вулицями Луцька.

Нагадаємо, що свято мало відбутися в четвер, 5 вересня. Втім цей день оголосили Днем жалоби через перепоховання загиблого військовослужбовця Олександра Білоуса.

ЧИТАТИ ТАКОЖ:
Як у луцькому університеті починатимуть навчальний рік. ПРОГРАМА

До слова, на час ходи в місті обмежили рух декількома вулицями. Заблокували рух транспорту через проспект Волі, 13, Театральний майдан, вулицю Винниченка, проспект Василя Мойсея, меморіальний комплекс «Вічна Слава», проспект Перемоги, вулицю Шопена, вулицю Ярощука, стадіон «Спортивне ядро».

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Луцьку студенти заблокували декілька вулиць центру Луцька. ФОТО


На стадіоні «Спортивне ядро» почали інавгурацію з представлення гостей, які завітали на свято. У перших рядах трибун сиділи митрополит Луцький і Волинський Михаїл, президент Національної академії педагогічних наук України, доктор СНУ імені Лесі Українки Василь Кремень, тимчасово виконуючий обов’язки голови Волинської обласної державної адміністрації Олександр Киричук, перший заступник голови Волинської обласної ради Юрій Поліщук, заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк, голова обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Василь Грановський.

Після цього усі присутні вшанували Героїв Майдану та полеглих захисників на Сході України хвилиною мовчання.

Першим привітав першокурсників, магістрів, батьків та викладачів ректор Східноєвропейського університету Ігор Коцан. Він розповів про напис латинською на стіні актової зали одного з корпусів вишу, що в перекладі означає: «ви навчаєтеся не для школи, не для університету, не для батьків і викладачів. Ви навчаєтеся для свого життя».



«У нас сьогодні особливе свято, бо ми здійснюємо посвяту першокурсників, і від сьогоднішнього дня вони офіційно є студентами нашого університету. Хочу подякувати батькам першокурсникам за те, що вони обрали один з найкращих університетів Європи і України. Я маю велику надію, що ваші всі сподівання здійсняться. Слово «першокурсник» має таке символічне значення. Ви вперше сьогодні переступили поріг нашого університету, вас вперше відпустили батьки в самостійне життя. Я надіюся, що тут ви отримаєте багато нових друзів серед одногрупників та викладачів», – виступив Коцан.

Згодом своє слово сказав Олександр Киричук, який нині тимчасово виконує обов’язки голови Волинської обласної державної адміністрації.



«Будьте гідними тих хлопців, які втратили життя для того, щоб сьогодні ви мали змогу вчитися. Моліться за тих, хто сьогодні є на передових. Ви вступаєте в нове життя, тому бажаю наполегливо вчитися, бо ми покладаємо на вас великі надії і сподівання. На першому курсі завжди зароджується дружба, яка триває все життя. Цінуйте тих, хто потім дасть вам руку допомоги і підставить своє плече. Викладачам та професорам бажаю сили, терпіння і мудрості, бо ви складаєте цю нову українську ментальність», – сказав він.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні