--> Сім’я загиблого волинянина отримала з рук Президента орден «Золота Зірка» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Сім’я загиблого волинянина отримала з рук Президента орден «Золота Зірка»

0
1
Сім’я загиблого волинянина отримала з рук Президента орден «Золота Зірка»
Найвищу нагороду держави – орден «Золота Зірка» – отримали в День Незалежності мама та дружина загиблого в АТО волинянина Андрія Волоса.

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання «Герой України» з удостоєнням ордена «Золота Зірка» військовому Збройних сил України, старшому солдату Андрію Волосу (посмертно) указом від 27 червня. Його кандидатуру на присвоєння цього почесного подало командування 24-ї бригади.

Вручив нагороду Президент на День Незалежності, 24 червня, під час Ходи Гідності.

Довідково. Старший солдат, військовослужбовець 24-ї окремої механізованої бригади ЗСУ імені короля Данила Андрій Волос народився 13 грудня 1995 року на Волині. Закінчив в обласному центрі школу-інтернат, жив у Луцьку. Згодом переселився в село Омельне Ківерцівського району, де мешкала його мама.

Хрещений батько Андрія, керівник Спілки воїнів АТО Волині Олександр Серватович розповідав журналістам, що після початку війни на сході Волос дев’ять разів намагався потрапити до війська, подавав документи у батальйон (роту спецпризначення МВС) «Світязь». Проте йому відмовляли через брак досвіду.

Хлопець уже повертався додому, коли йому подзвонили з Ківерцівського військкомату і запропонували підписати контракт із ЗСУ на три роки. Це було у 2015-му.

Поїздки на передову у складі 24-ї ОМБр не завадили Андрієві влаштувати особисте життя: у травні 2018 року Волос став на шлюбний рушник. Через місяць після весілля його вагітна дружина стала вдовою.

22-річний Андрій загинув уранці 28 червня 2018 року, коли українські Збройні сили втратили загиблими відразу чотирьох бійців.

Волоса, тяжко пораненого, намагався витягти з поля бою командир взводу Валерій Шишак, і також отримав смертельне поранення від ворожого снайпера.

Андрію Волосу снайперська куля влучила фактично в серце, пройшовши між пластинами бронежилета.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Лучани попрощалися із загиблим бійцем Андрієм Волосом

Про те, що сина більше немає, мати Волоса дізналася в реанімації – за день до загибелі Андрія їй зробили операцію з видалення пухлини.

Похований Андрій Волос 1 липня на сільському кладовищі с. Омельне Ківерцівського району, де мешкає його мати.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні