Били та забороняли говорити з рідними: як «лікували» в луцькому центрі «Ренесанс»

4
0
Били та забороняли говорити з рідними: як «лікували» в луцькому центрі «Ренесанс»
У поліції розповіли, що в луцькому реабілітаційному центрі пацієнтам не давали вільно пересуватися, користуватися телефоном, спілкуватися з рідними. Застосовували також психологічне та фізичне насилля.

Про це стало відомо у четвер, 20 червня, на брифінгу керівництва поліції Волині щодо викриття групи осіб, причетних до незаконного позбавлення волі громадян у псевдореабілітаційних центрах на території області.

Нагадаємо, в середу, 19 червня поліція проводила обшуки в реабілітаційних центрах «Ренесанс», що в селі Гаразджа та на вулиці Володимирській у Луцьку.

Як стало відомо, у реабілітаційних центрах для алко- та наркозалежних незаконно утримували людей.

Начальник міжнародного оперативно-розшукового відділу Північного регіонального управління ДПС України Євгеній Гуляєв розповів, що в реабілітаційних центрах незаконно тримали представників чотирьох областей України та громадянина іншої країни.

Заступник начальника слідчого управління ГУНП у Волинській області Андрій Литвин зазначив, що жодної ліцензії на проведення лікарської діяльності чи будь-якої іншої в реабілітаційного центру не було. Крім того, до пацієнтів медзакладу застосовували фізичне та психологічне насилля.

«Законодавством передбачена кримінальна відповідальність за незаконне позбавлення волі. У цьому випадку санкція статті передбачає до п’яти років ув’язнення. Людям не давали вільно пересуватися, користуватися засобами мобільного зв’язку, зв’язуватися з рідними. Було й застосування психологічного та фізичного насильства. Це порушення конституційних прав», – розповів Литвин.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
сволочі .іначе неназовеш .Всім дати примусові роботи і поразгоняти
Відповісти
А я особисто знаю людей яким там допомогли. Так спочатку вони ні зким не спілкувались, не виходили. Але родичі були на звязку з персоналом...реабілітація була досить довга, але результативна
Відповісти
Особисто знаю людей яким там допомогли. Це не звичайна лікарня...людям важко позбутись залежності, напевно тому родину з супом кожного дня не пускають)
Відповісти
Особисто знаю людей яким там допомогли...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні