--> У реабілітаційному центрі Луцька незаконно тримали іноземця | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У реабілітаційному центрі Луцька незаконно тримали іноземця

0
6
У реабілітаційному центрі Луцька незаконно тримали іноземця
У приміщенні луцького псевдореабілітаційного центру незаконно утримували понад півсотні людей. Серед них – жителі різних областей України та іноземець.

Про це стало відомо у четвер, 20 червня, на брифінгу керівництва поліції Волині щодо викриття групи осіб, причетних до незаконного позбавлення волі громадян у псевдореабілітаційних центрах на території області.

Нагадаємо, в середу, 19 червня поліція проводила обшуки в реабілітаційних центрах «Ренесанс», що в селі Гаразджа та на вулиці Володимирській у Луцьку.

Як стало відомо, у реабілітаційних центрах для алко- та наркозалежних незаконно утримували людей. Крім того, заклади не мали дозволу на проведення лікарської діяльності.

Начальник міжнародного оперативно-розшукового відділу Північного регіонального управління ДПС України Євгеній Гуляєв розповів, що в реабілітаційних центрах незаконно тримали представників чотирьох областей України та громадянина іншої держави.

«Під виглядом псевдореабілітації група осіб здійснювала грабування через родичів не тільки громадян України, але й іноземців. Людей прилаштовували в такі реабілітаційні центри для того, щоб згодом отримувати за це значні суми коштів», – сказав Гуляєв.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Били та забороняли говорити з рідними: як «лікували» в луцькому центрі «Ренесанс»

За його словами, під час обшуків було викрито понад 50 осіб, які перебували в центрах. Близько 20-ти осіб – жертви протиправної діяльності злочинної групи.

Пацієнтів закладу відпустили до рідних, а чотирьох громадян України, які були учасниками злочину, затримали.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні