Що насправді «лікують» в реабілітаційному центрі «Ренесанс»

0
0
Що насправді «лікують» в реабілітаційному центрі «Ренесанс»
У луцькому реабілітаційному центрі для алко- та наркозалежних незаконно утримували людей. Крім того, заклад не мав дозволу на проведення лікарської діяльності.

Про це стало відомо у четвер, 20 червня, на брифінгу керівництва поліції Волині щодо викриття групи осіб, причетних до незаконного позбавлення волі громадян у псевдореабілітаційних центрах на території області.

Нагадаємо, в середу, 19 червня поліція проводила обшуки в реабілітаційних центрах «Ренесанс», що в селі Гаразджа та на вулиці Володимирській у Луцьку.

За словами заступника начальника слідчого управління ГУНП у Волинській області Андрія Литвина, до правоохоронців звернулися громадяни, які раніше перебували на лікуванні в реабілітаційних центрах.

«Було розпочато кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі. Проводилася перевірка через повідомлення про нелюдське поводження з особами, які перебували в центрах. У ході перевірки були здобуті докази і підтверджені факти, що повідомлялися громадянами нашої області – неналежне поводження та примусове позбавлення волі. Тим паче, це здійснювалося з корисливих мотивів», – розповів правоохоронець.

За його словами, після проведення обшуку, правоохоронці здобули достатньо доказів того, що осіб у реабілітаційному центрі утримують незаконно. Встановили також відсутність будь-яких дозволів на проведення лікарської діяльності.

«У результаті проведення слідчих дій, чотири особи були затримані. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу», – сказав Литвин.

Він зазначив, що ці особи є жителями Луганської, Волинської та Київської областей. У закладі утримували більш ніж 50 осіб, серед них і жінки.

«Від них ми отримали відповідні покази, які підтвердили протиправність вчинення дій щодо них. Триває досудове розслідування», – розповів Андрій Литвин.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні