Розповіли про евакуацію важкохворих з лікарень Луцька

0
6
Розповіли про евакуацію важкохворих з лікарень Луцька
Начальник вибухотехнічного відділу ГУНП у Волинській області Ігор Заболотний розповів, що евакуація важкохворих пацієнтів із лікарень міста – найбільш важка ситуація.

Про це стало відомо у вівторок, 4 червня, на брифінгу поліції Волині з приводу ситуації, пов’язаної із серією неправдивих повідомлень про замінування різноманітних об’єктів на території обласного центру.

Нагадаємо, в Головному управлінні Національної поліції у Волинській області розповіли, які повідомлення про замінування об’єктів у Луцьку надходять на електронну пошту.

«Це дуже болюча тема відносно евакуації важких хворих. Коли ми приїжджаємо на місце, то перше рішення, яке ми приймаємо – проводити евакуацію. Без цього ми не маємо права проводити огляд», – розповів він.

За його словами, спершу вибухотехніки перевіряють ті палати й відділення, де перебувають важкохворі пацієнти. Це роблять для того, аби швидше повернути важкохворих до лікарні.

Ігор Заболотний розповів, що під час замінування житлового будинку на Київському Майдані в Луцьку, виник конфлікт між жильцями багатоповерхівки та поліцією.

«Це не наша примха, ми мусимо на це реагувати. Бо ж може щось трапитися. Якщо в один день буде мільйон таких повідомлень, ми будемо виїжджати. Евакуація – це незручно, але це необхідно. Я дуже прошу з розумінням ставитися до працівників, які проводять евакуацію», – сказав вибухотехнік.

За словами Заболотного, у випадку замінування житлових будинків, правоохоронці не мають права заходити в помешкання людей.
Працівники вибухотехнічного відділу розділяються на групи та оглядають під’їзди, підвали та горища будинків.

Начальник управління превентивної діяльності ГУНП у Волинській області Володимир Солоненко розповів, що громадяни не розуміють, що таке об’єкт підвищеної небезпеки.

«Громадяни не розуміють, якій небезпеці вони можуть наражатися. Ми стикалися з ситуаціями, коли батьки залишилили без нагляду двох дітей у торгово-розважальних закладах містах. Вони були без телефонів та записаних номерів батьків. Дорослі пішли в розважальний заклад, оголосили евакуацію, а діти не знали, куди дітися», – розповів він.

Нагадаємо, у Луцьку п'ятий день поспіль на адресу правоохоронних органів надходять анонімні повідомлення щодо можливого замінування.

Зокрема, 3 червня надходили повідомлення про замінування обласної лікарні, ЦНАПУ та супермаркету, зоопарку, школи №15, енергоцентру на вулиці Стрілецькій, житлових будинків на вулиці Веселій, 1 і 19 та військкомату.

Також, начебто, замінували психлікарню, пологовий, дитячу лікарню на Чорновола. Серед торгових центрів – "Глобус", "Караван", "Варшавський" і торгово-розважальний центр "Порт-Сіті".

Заступник начальника слідчого управління ГУНП у Волинській області Андрій Литвин каже, що в поліції розглядають дві версії подій, що відбуваються. Перша – хуліганство, друга – можливість теракту.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Що відомо про людину, яка «розкладає» у Луцьку вибухівки
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні