У поліції пояснили, чому не можуть припинити замінування у Луцьку

0
7
У поліції пояснили, чому не можуть припинити замінування у Луцьку
У Головному управлінні Національної поліції у Волинській області пояснили, чому є з встановленням особи, яка щодня заміновує більше десяти об’єктів у Луцьку.

Про це стало відомо у вівторок, 4 червня, на брифінгу поліції Волині з приводу ситуації, пов’язаної із серією неправдивих повідомлень про замінування різноманітних об’єктів на території обласного центру.

Нагадаємо, в Головному управлінні Національної поліції у Волинській області розповіли, які повідомлення про замінування об’єктів у Луцьку надходять на електронну пошту.

Тимчасово виконуючий обов’язки начальника ГУНП у Волинській області Сергій Козак розповів, що Волинська область не єдина в Україні, що зіштовхнулася з такою проблемою. Такі події, за його словами, відбувалися в усіх областях.

У п’ятницю, 31 травня, на електронну адресу УДСНС надійшло повідомлення про замінування десяти об’єктів. У суботу, 1 червня, – інформація про замінування офісу Зеленського та КП «Луцький зоопарк» та ще чотирьох об’єктів.

«У нашій області було 14 таких повідомлень, в яких йшлося про замінування 80 об’єктів. У неділю, 2 червня, – 15. Вершина була вчора – замінували 49 об’єктів. Так, вони повторювалися, і ці об’єкти були досить складні, бо це й Волинська обласна клінічна лікарня, і інфекційна, і Луцька районна лікарня, пологовий будинок. Ці об’єкти домінували в декількох повідомленнях», – розповів Сергій Козак.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Що відомо про людину, яка «розкладає» у Луцьку вибухівки

Він додає, що складність ситуації полягає в тому, що основна кількість електронних листів надходить з поштових адрес сервісу «Meta.ua».

«З використанням айпі-адрес, що належать до діапазону айпі-адрес інтернет-провайдера юридична адреса якого знаходиться в місті Гунценхаузен (Німеччина), і певна кількість серверів провайдера знаходиться на території Російської Федерації», – пояснив правоохоронець.

Так, за його словами, складність полягає в тому, що Україною підписані міждержавні угоди у вирішені цих проблем з цивілізованими країнами.

«З деякими країнами ці угоди працюють. Проблематика в тому, що з РФ це питання ми вирішити не можемо нині. Одним з методів боротьби з цим тероризмом є блокування цих серверів. Але на цих серверах є недобропорядні користувачі, які надсилають нам повідомлення, а основна маса – це добропорядні. Якщо блокувати портал – люди не зможуть відправляти листи. Так само ці хакери, будуть виходити на інші сервери, провайдери», – сказав він.

Нагадаємо, у Луцьку п'ятий день поспіль на адресу правоохоронних органів надходять анонімні повідомлення щодо можливого замінування.

Зокрема, 3 червня надходили повідомлення про замінування обласної лікарні, ЦНАПУ та супермаркету, зоопарку, школи №15, енергоцентру на вулиці Стрілецькій, житлових будинків на вулиці Веселій, 1 і 19 та військкомату.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні