--> У Луцьку забудовник поверне місту 300 тисяч через невиконання домовленостей | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку забудовник поверне місту 300 тисяч через невиконання домовленостей

0
-3
У Луцьку забудовник поверне місту 300 тисяч через невиконання домовленостей
Завдяки втручанню прокуратури на Волині із забудовника стягнуто у бюджет Луцька понад 330 тисяч гривень незаконно повернутих йому коштів.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Волині.

Як повідомляли раніше, Луцька місцева прокуратура звернулася до господарського суду Волинської області з позовом в інтересах держави в особі Луцької міської ради до приватного підприємства та житлово-будівельного кооперативу.

Прокурори з'ясували, що у січні 2018 року між Луцькою міською радою та приватним підприємством укладено договір про пайову участь у розвитку інфраструктури міста Луцька щодо об’єкта будівництва на вулиці Ковельській в обласному центрі Волині.

Замовник будівництва зобов’язався внести і вніс у бюджет міста понад 3 млн грн пайової участі у розвитку інфраструктури Луцька.

У липні 2018 року рішенням Луцької міської ради забудовнику на понад 330 тис. грн зменшено розмір пайової участі у зв’язку з передачею до комунальної власності територіальної громади міста квартири. Кошти перераховано на рахунок житлово-будівельного кооперативу.

Проте цю квартиру було надано у власність не комусь із лучан, які перебували на квартирному обліку та потребували поліпшення житлових умов, а громадянці, яка на квартирному обліку не перебувала, але її помешкання було знесене задля уможливлення будівництва багатоквартирного будинку – і підприємство в такий спосіб усього лиш виконало взяті на себе зобов’язання перед цією громадянкою.

Отож прокурори у суді наполягали на визнанні рішення міськради незаконним та стягненні із забудовника безпідставно повернутих йому коштів.

Господарський суд області частково задоволив вимоги прокуратури, визнавши недійсною додаткову угоду до договору пайової участі у розвитку інфраструктури міста та постановивши стягнути із забудовника усю суму незаконно повернутих йому коштів.

Нині прокурори відстояли свою позицію і у господарському суді апеляційної інстанції, відтак забудовнику доведеться повернути кошти у бюджет міста.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні