У Луцьку відбудеться І Міжнародний конкурс піаністів

0
-2
У Луцьку відбудеться І Міжнародний конкурс піаністів
У Луцьку відбудеться І Міжнародний конкурс піаністів, учасниками якого будуть піаністи з України, Польщі та Білорусі.

Конкурс відбудеться 03 травня 2019 року, -повідомляють організатори у Фейсбуці.

Ідея організації та проведення Конкурсу «Шопенівська весна» виникла в 2010 році як відкритого шкільного творчого змагання серед юних піаністів, а сприяло цьому відновлення імені Фридерика Шопена Луцькій музичній школі № 1, яке історично належало закладу до 1939 року.

Протягом кількох років Конкурс набирав популярності та викликав велику зацікавленість серед піаністів, що стало поштовхом для організації та проведення у 2017 році І Відкритого дитячо-юнацького конкурсу піаністів «Шопенівська весна», в якому взяли участь понад 50 учасників з України та Білорусі.

Метою Конкурсу є популяризація фортепіанного виконавства, виявлення та підтримка талановитих піаністів, популяризація творчої спадщини Фридерика Шопена та академічного фортепіанного мистецтва, а також обмін педагогічним досвідом в методиці викладання гри на фортепіано.

Цьогоріч Конкурс відбувається відповідно до вимог Міністерства культури України у два тури. До участі у Конкурсі зголосилися 89 піаністів з України, Польщі та Білорусі. Виступи конкурсантів оцінюватиме високоповажне журі у складі відомих піаністів, професорів музичних академій України, Польщі, Білорусі та Угорщини. В рамках конкурсу відбудеться навчальний семінар для викладачів мистецьких навчальних закладів.

Організаторами Конкурсу є департамент культури Луцької міської ради та Луцька музична школа №1 імені Фридерика Шопена, співорганізатор – управління культури, з питань релігій та національностей Волинської обласної державної адміністрації.

Конкурс проходить під Патронатом Фундації Георгі Ференцзи, яка є членом Міжнародної Федерації Шопенівських Товариств (IFCS), за сприяння Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку та за підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Адреса: вул. Кривий Вал 13, Lutsk.

Реєстрація учасників конкурсу — 10:00 – 12:00

Урочисте відкриття конкурсу — 12:00 – 13:00

Навчальнний семінар з підвищення кваліфікації — 14:00 – 20:00
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні