--> Переселення «Освіти»: долю луцької книгарні вирішать у лютому | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Переселення «Освіти»: долю луцької книгарні вирішать у лютому

3
-5
Переселення «Освіти»: долю луцької книгарні вирішать у лютому
Кригарню «Освіта», приміщення якої планують продати не менш, ніж за 14 мільйонів, досі не переселили.

Про це в коментарі інтернет-виданню «Волинь24» розповіла директорка книгарні Оксана Грінченко.

Нагадаємо, приміщення у центрі Луцька, де знаходиться книгарня «Освіта», вирішили продати. Напередодні сесії Луцькради заступник голови Волинської обласної ради Роман Карпюк підписав розпорядження про перенесення луцької книгарні «Освіта» на проспект Перемоги, 14.

Під час пленарного засідання сесії Луцької міської ради у серпні 2018 року 23 депутати проголосували за питання про приватизацію приміщення загальною площею 174,4 квадрати на проспекті Волі, 8 шляхом продажу на аукціоні.

«Освіту» хотіли переселити в будівлю на проспекті Перемоги, де нині розміщений департамент Агропромислового розвитку. Згодом вирішили, що віддадуть частину першого поверху офісної будівлі на Винниченка, 67.



Тоді активістка Анастасія Хмарук на підтримку найстарішої книгарні міста почала збирати підписи. До протесту також долучилися письменники, журналісти і громадські активісти. Тоді, під час наступної сесії міської ради вони звернулися до влади з проханням зберегти «Освіту».

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Завтра дитина запитає, чому я забрав у неї книжку, - депутат Яручик про «Освіту»

Пізніше прокуратура подала позов на Луцьку міську раду, посилаючись на Указ Президента, де йдеться, що книгарні виселяти з приміщень заборонено.

У четвер, 24 січня, відбулося останнє підготовче засідання Волинського господарського суду із розгляду цього провадження.

Директорка найстарішої книгарні Луцька Оксана Грінченко каже, що нині «Освіта» розміщена за старою адресою, а підприємці, які працюють в приміщені на Винниченка, 67, переїжджати ніби й не збираються.



«Міська влада вирішила продати наше приміщення, натомість обіцяла забезпечити нас якимсь іншим. Остання запропонована адреса – це на Винниченка. Нещодавно нам повідомили, що там буде робитися ремонт і тоді нас туди переселять. Ніяких листів, документів ми не отримували, і інформації про переселення жодної немає», – сказала директорка книгарні.

Наступне судове засідання, де визначатимуть її долю, заплановане на 18 лютого.


Приміщення, де хочуть розташувати книгарню
Приміщення, де хочуть розташувати книгарню
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Правильно, навіщо освіта, давай продамо казюрі і компані, нехай буде карабас 8, будемо пити пиво, горіляку, і т.д. Все ж для нороду. ура.
Відповісти
А давайте міську раду - з аукціону, а "заробітчан" з неї переселим в парк Лесі Українки (в вольєри в зоопарку).
Не все ж продається
Відповісти
ця влада батька рідного продасть аби зиск був
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні