--> На Волині кожного дня – до 40 хворих на кір | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині кожного дня – до 40 хворих на кір

0
-4
На Волині кожного дня – до 40 хворих на кір
З початку року на Волині зареєстровано 423 випадки кору.

Про це інформує ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Інтенсивний показник захворюваності розцінюється як високий і перевищує середньодержавний.

На сьогодні уражено 16 адміністративних територій області із 18 (89%), у Шацькому та Старовижівському районах захворювань кором у 2019 році не реєструвалось.

Утримується тенденція до збільшення числа випадків хвороби. Якщо раніше приріст захворюваності становив від 10 до 30 % щотижнево, то за останній тиждень кількість недужих подвоїлась. Щоденно фіксується від 20 до 40 нових хворих кором.

Відмічається збільшення захворюваності серед дорослого населення – до 45% від загальної кількості хворих. Серед дітей найбільше хворіють у віці 5 – 9 років, котрі вчасно не отримали другу дозу КПК.

З початку року в Луцьку різко ускладнилась епідситуація із захворюваності на кір, зареєстровано 122 випадки (у 2018 році – 207 хворих за цілий рік. Показник захворюваності кором в м. Луцьку вищий від середньообласного на 27%. Крім того, високі рівні захворюваності реєструються в Луцькому, Ратнівському, Горохівському, Ківерцівському, Рожищенському районах та м. Ковелі, де зафіксовано від 82 до 24 випадків.

Специфічного лікування від кору не існує, єдиним заходом профілактики цього захворювання є щеплення.

За останніх два місяці виконання щеплень проти кору значно активізувалось у всій області.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні