На Волині за тиждень – більше сотні хворих на кір. ВІДЕО

0
-2
На Волині за тиждень – більше сотні хворих на кір. ВІДЕО
Кількість хворих на кір на Волині зростає.

Про це розповіла директорка обласного лабораторного центру Наталія Янко, пише Суспільне.

За останній тиждень захворіли на кір 98 волинян проти дев'яноста випадків попереднього тижня. За її словами, з початку року щодня в області реєструють від 20 до 30 хворих.

"Було зареєстровано 193 випадки. За минулий рік був 2371 випадок. І кожен день у нас реєструється від 20 до 30 випадків захворюваності на кір. Хочу звернути увагу, що серед хворих на кір збільшився відсоток дорослих і він становить близько 50%. Серед дітей найбільш ураженими є діти від 1 до 4 років. Єдиний спосіб вберегтися від кору - це - щеплення", - каже Наталія Янко.

Не завжди щеплення є гарантією, що людина не занедужає кором, каже Наталія.

"Приблизно у 15% людей, котрі отримали щеплення може не вироблятися імунітет. Було і таке, що батьки просили у лікарів довідку для садочків, хоча насправді щеплення від кору не робили" - говорить директорка.

За словами Янко, Волинь за даними Центру громадського здоров'я з початку року знаходиться на 90 місці за показниками захворюваності на кір.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні