--> Хто і як «купляв» голоси за проекти Громадського бюджету Луцька | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Хто і як «купляв» голоси за проекти Громадського бюджету Луцька

0
1
Хто і як «купляв» голоси за проекти Громадського бюджету Луцька
Колишня посадовиця Луцької міської ради розповіла, хто, як і якими методами "купував" голоси за проекти Громадського бюджету Луцька.

Про це екс-заступниця начальника відділу інвестиційної політики департаменту економічної політики Луцької міської ради, голова ГО "Інститут волонтерства та громадської співпраці" Юлія Євпак написала у блозі інтернет-видання "Волинь24".

Нагадаємо, у Луцьку тривало голосування за проекти, кошти на втілення яких виділять із міської скарбниці. Цьогоріч до 10 листопада можна було проголосувати за обраних 5 із 51 проекту «Бюджету участі».

За словами Юлії Євпак, під час голосування за проекти бюджету участі велося багато розмов про нечесну піар-компанію та використання адміністративного ресурсу шкіл для отримання голосів.

"Зібрати голоси в школі та садочку – легко, якщо правильно організувати процес. У конкурсі громадських ініціатив щороку виграють проекти, які не мають прямого відношення до закладів освіти, але розташовані територіально в межах цих закладів.
Чому це дійство не привертає такої прискіпливої уваги громади? Може, 50 тисяч – не сума для розбрату? (Я іронізую, але все ж.)", – пише Юлія Євпак.

Вона додає, що батьківські групи у "меседжерах" закликали голосувати за конкретні проекти.

"Їх можна зрозуміти, бо хочуть, аби їхній проект виграв. Як можна зрозуміти й тих людей, які завалювали мій месенджер повідомленнями про голосування за проект молодіжного центру на іподромі чи проект кіностудії «Волинь», чи проект креативного дитячого майданчика. Не повірите, але в групах про послуги краси та шопінг у Луцьку в ненависному мені вайбері теж агітували – і за майданчик, і за «Ласку», і за школу", – розповідає лучанка.

Посадовиця додає, що «купляли» голоси й поїздками для дітей.

"Такі процеси мають не лише обурювати, але й стимулювати. По-справжньому обурюватися потрібно через людей, які збирають підписи проти реалізації якогось проекту", – пише Юлія Євпак.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні